Poslednja šansa za more: Srbi pojurili u Crnu Goru, velike gužve na granici

 
 
 ≫ 
  • 17

Ulazak u Crnu Goru od juče je lakši i jeftiniji za građane Srbije

Crna gora, guzva Foto: MUP Crna gora

Iako smo zakoračili u septembar, deca su krenula u školu, a ljudi se vratili u firme i na poslove posle nekoliko meseci rada od kuće, ima i onih koji su rešili da iskoriste poslednje trzaje leta i odu u Crnu Goru na more - a to je od juče još lakše i jeftinije nakon popuštanja mera. Tako su od jutros zabeležene gužve na ulasku u zemlju iz Srbije, a još veća kolona vozila očekuje se popodne.

Prema pisanju medija, kolona automobila na izlazu iz Srbije duga je više stotina metara, u AMSS kažu da se čeka oko pola sata za prelazak granice, ali da se veće gužve očekuju popodne.

Naime, do većeg priliva turista iz Srbije, koji žele da iskoriste možda i poslednju šansu da se okupaju u Jadranskom moru, došlo je nakon olakšica koje je donelo crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) i koje važe od juče.

Da podsetimo, NKT je donelo odluku da građani Srbije mogu da uđu u tu zemlju sa najjeftinijim serološkim testom, saopšteno je na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore.

To znači da građani Srbije u Crnu Goru od juče mogu da uđu i sa negativnim nalazom na serološkom testu na Igm tela koji košta 1.200 dinara, a ne sme biti stariji od 72 sata. Ovom odlukom, Srbija se i dalje nalazi na žutoj listi za ulazak u Crnu Goru, a dodaje se i da test ne moraju da imaju deca mlađa od pet godina.

Tako četvoročlana porodica sada treba da izdvoji 4.800 dinara za negativni nalaz na serološkom testu na Igm tela, umesto prethodnih 24.000 dinara za PCR test (koji je koštao 6.000 dinara po osobi).

To je prilika da u finišu letnje sezone na more odu porodice sa decom koja nisu školskog uzrasta, a procenjuje se da će među građanima Srbije biti i veliki broj onih koji imaju kuće i stanove na primorju ili drugim delovima Crne Gore, a zbog loše epidemiološke situacije, karantina i drugih mera nisu bili mogućnosti da dođu prethodnih meseci.

Na prelazima ka Crnoj Gori zadržavanja 15 do 30 minuta

Putnička vozila na graničnim prelazima prema Crnoj Gori, danas oko podne na izlazu iz Srbije čekala su između 15 i 30 minuta, a moguće su veće gužve tokom popodneva i večeri, rečeno je Tanjugu u Auto-moto savezu Srbije.

Na prelazu Gostun na izlasku iz Srbije čeka se oko 30 minuta, a na prelazima Jabuka i Špiljani po 15 minuta.

Istvovetna vremenska zadržavanja beleže se i na ulasku u Srbiju iz Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    5. septembar 2020 | 12:25

    Haha koja parodija, kako se gde otvori, nasi trce na more, a posao i obaveze mogu da se odloze... Sad ce da bude komentara ljubomoran ovo ono... da sam hteo mogao sam da odem bilo gde, ali sam letovao u Srbiji jer necu da sirim koronu i da me stavljaju u izolacije, nisam besposlicar pa da blejim kuci tek tako ako nisam na odmoru

  • Sibin

    5. septembar 2020 | 14:55

    Pored svih destinacija koje su nam blizu oni idu tamo????idioti,sta drugo reci.

  • Bg

    5. septembar 2020 | 12:42

    Au jadnika.sve po povratku u karantin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA