Neverovatan gest direktorke škole u Bresnici: Vesna sašila 400 maski za učenike i nastavnike

 
 
  • 6

Oko stotinu učenika ove škole, zaposleni i pomoćno osoblje dobilo je danas po dve maske koje je lično sašila direktorka škole

Vesna Dišić Veličić Vesna Dišić Veličić, direktorka Osnovne škole Đeneral Marko Đ. Katanić u Bresnici Printskrin: Facebook/Probudi se

Sa željom da pokaže deci da je humanost jako bitna direktorka Osnovne škole Đeneral Marko Đ. Katanić u Bresnici, Vesna Dišić Veličić, sašila je oko 400 maski koje će prvog dana školske godine dobiti učenici i zaposleni ove škole.

- Želela sam, ne samo da se pomogne roditeljima i njihovom budžetu, već da se deci pokaže da je humanost jako bitna, da taj osećaj da nekome nešto poklanjate ispunjava čoveka. Takođe sam želela da pokažem deci da u ovom vremenu, gde stalno moramo da se usavršavamo, da učimo, da to možete da iskoristite. Svakako, bio je ovo način da malo pobegnem od sivila i epidemije poslednji meseci - navodi Vesna Dišić Veličić.

Oko stotinu učenika ove škole, zaposleni i pomoćno osoblje dobilo je danas po dve maske koje je lično sašila direktorka škole.

Maske su pamučne, raznih dezena i modela, i imaju logo škole. Njihova izrada trajala je skoro mesec dana.

Da bi napravili jednu masku deluje da treba malo vremena, ali ako želite da to izgleda pristojno, da odsečete svaki končić, da jedna strana bude srazmerna drugoj, treba dosta vremena. Pomogao mi je brat i Rada Martinović iz škole Ratko Mitrović, dok mi je Atelje Jureš pomogao da pronađem ljude koji će odštampati logo škole.

Do materijala sam došla tako što su moji prijatelji kupili po neku masku, pa sam ja od tog novca kupila materijal, a od elektornskog otpada sam kupila lastiš - priča direktorka za emisiju Probudi se na Novoj S.

Osim poruke o značaju darivanja, direktorka je želela i da pokaže da sve ono što naučite kroz život možete jednom i da iskoristite, što su prepoznali roditelji.

- To je jako lep gest naše direktorke. Lepi su motivi, deca će se oduševiti. Nadam se da će neko od roditelja probati da krene njenim stopama -  kaže Ana Nenadić, majka učenika.

Ovaj gest su takođe prepoznali i nastavnici.

- Divna ideja direktorke škole. Svi smo oduševljeni, baš neobično i nasvakidašnje. Deca će sa zadovoljstvom nositi maske – smatra Snežana Kos.

- Divan gest i neobičan. Prijatno nas je iznenadila. Danas je velika retkost da neko zna da se bavi starim zanatom i ovo će obradovati decu i roditelje - kaže Dragiša Nešković, nastavnik srpskog jezika.

Iako su maske veselih dezena direktorka se ipak nada da učenici i zaposleni neće morati još dugo da ih nose, a da će ona svoje umeće i znanje u šivenju pokazati na nekim drugim modnim komadima.

Video: Platnene su dozvoljene, ali se moraju pravilno koristiti: Koje maske će deca nositi u školama

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA