Sanitarni inspektori upali u više od 6.000 kafića, restorana: Evo koliko je kazni "palo" za 2 meseca

 
 
 ≫ 
  • 21

Nikome se neće gledati kroz prste

KORONA MERE UBLAŽAVANJE RESTORANI PONOVO OTVORENI Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera kafićima, restoranima... u toku jula i avgusta meseca sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja u saradnji sa drugim inspekcijama, podnela je 105 prekršajnih prijava, a iskontrolisano je 6.648 objekata.

Kako saznajemo u Ministarstvu zdravlja, oni su iskontrolisali ukupno 6.648 restorana, kafića...  Od tog broja, u zajedničkim akcijama sa drugim inpekcijama iskontrolisano je 1.494 objekata.

U julu je iskontrolisano 3.142, a u avgustu 3.506 objekata.

Kontrola ugostiteljskih objekata i poštovanje mera u njima postala je tema broj jedan opet za vikenda, pošto su se pojavili snimci sa koncerata jedne pevačice u Smederevu i Vrnjačkoj Banji, a na kojima nisu poštovane preventivne mere protiv korona virusa.

S tim u vezi, ministar zdravlja Zlatibor Lončar sinoć je ponovo apelovao na sve da poštuju propisane mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i poručio da će oni koji ih se ne budu pridržavali biti strogo kažnjavani, bez izuzetaka.

Gostujući na Pinku, ministar je naveo da su se pojavili snimci okupljanja u zatvorenom prostoru gde je dozvoljeno maksimalno 30 ljudi, a bilo ih je 200, 300, 500, 600, kao i da je bilo koncerata, pena partija sa više stotina ljudi...te poručio da se to neće tolerisati.

- Mi smo do sada imali više hiljada inspekcijskih nadzora i više od sto podnetih prekršajnih prijava. Upozoravamo sve, napravili smo zajedničke timove inspektora Ministarstva zdravlja i policije i uveli kontakt telefon na koji se može prijaviti nepoštovanje mera - 011/ 6350322 -  rekao je Lončar.

Nikome se neće gledati kroz prste

Istakao je da je najvažnije zdravlje ljudi i dodao da zajedničke ekipe Ministarstva zdravlja i policije izlaziti na teren od sinoć i da nikome neće "gledati kroz prste".

- Mogu da se žale koliko god hoće, mere su donete i moraće da se poštuju i tu neće biti izuzetaka - naglasio je Lončar.

Naveo je da je bilo koncerata u zatvorenim prostorima, da postoje snimci toga i dodao da će biti podnete prekršajne prijave jer "imamo dokaz šta ste radili".

Vanredni krizni štab

Juče je da podsetimo odražna i vanredna sednica Kriznog štaba, koji je najoštrije osuđuje kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim jedinicama lokalne samouprave tokom prethodnog vikenda.

Na vanrednoj sednici Kriznog štaba koja je održana danas, zatražen je povećan inspekcijski nadzor, s obzirom na to da je u ovom trenutku, neposredno pred početak školske godine kršenje mera potpuno nedopustivo.

Video: Počeo život! Građani presrećni zbog kafića, a evo šta kažu konobari i ugostitelji

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nessa

    1. septembar 2020 | 14:39

    Unistavate ekonomiju mala i velika preduzeca sa ovim merama..radnici ostaju bez posla..sve u ime korone..od pocetka korone ne znam niti jednu osobu da je obolela od mojih prijatelja rodbine prijatelja prijatelja..ovo je teska teorija zavere na globalnom nivou..zaebavate nas sa maskama koje ste dobili free sad ih prodajete..ne sluze nicemu osim sto jos vise unistava zdravlje onaj ko ih nosi..nije dokazano da ista moze da spreci glupa maska..od roditelja penzionera napravili ste psihicki ne zdrave osobe svakodnevnim zaglupljivanjem narodnih masa..vi prvi ne postujete mere zastite..

  • Cccc

    1. septembar 2020 | 14:31

    Pa pustite narod da ZIVI! Da vam se ne obije o glavu! Dosta bre vise!!! Vi dobijate plate u vrhu a narod gladuje!!

  • Da pojasnim

    1. septembar 2020 | 15:26

    U Srbiji je pandemija oboljenja od raka! Ove godine je u Srbiji umrlo 26 hiljada osoba od raka! Od kovida 600!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA