Jedan srpski grad nedelju dana nema novih obolelih od korone: Rezultat došao čim su pooštrene mere

 
 
 ≫ 
  • 3

U celom okrugu je epidemiološka situacija stabilna

Pirot, snimljen dronom Printskin:Youtube/ Plus Online

U Pirotskom okrugu beleži se pad obolelih od korona virusa. Epidemiolozi trenutnu epidemijsku situaciju ocenjuju kao stabilnu.

U poslednjih nedelju dana u Pirotu nema potvrđenih novoobolelih od kovida 19. U Zavodu za javno zdravlje objašnjavaju da je poštovanje mera dovelo do stabilne epidemiološke situacije.

- Odmah je primećeno da pooštravanjem mera, odnosno kada su postale obavezne i poštovanjme tih mera, došlo se do rezultata. Samo moramo svi zajedno da se ne opuštamo, da ne relaksiramo mere, s obzirom da nam predstoji početak školske godine i ulazak u period kada počinje jesen - kaže dr Radmila Zec, epidemiolog ZZJZ Pirot za RTS.

Pirotske škole su se pripremile za početak nove školske godine.

- Imali smo sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola. Dobili smo potvrdu da su sve škole dezinfikovane, da svi profesori i radnici u školama imaju maske i da je sve spremno za početak školske godine. Takođe, smo uskladili gradski prevoz sa časovima u školama, tako da će deca moći da se vrate kući posle završene nastave-   navela je Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota.

Video: Letnji Beograd u doba korona virusa

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dija

    31. avgust 2020 | 09:23

    Dali znate sta se desava sa Netinskom krajinom, Nista ne javljate, Dali su oni dobro?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA