Naložen hitan nadzor u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću posle najnovijih užasa

 
 
 ≫ 
  • 17

U Aleksincu je privedena majka osumnjičena za trgovinu ljudima, a u Bogatiću očuh koji je silovao pastorku

Zoran Đorđević Foto: Tanjug/Rade Prelić

Povodom sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, naložio je u skladu sa svojim ovlašćenjima, da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću u konkretnim predmetima zaštite dece i porodica.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.

Podsetimo, u Aleksincu je privedena majka koja je podvodila ćerku, a uhapšena su i četvorica "klijenata". U Bogatiću je uhapšen očuh koji je sekaulano zlostavljao pastorku (12).

Očuh iz sela Banovo Polje kod Bogatića je, kako je majka devojčice navela kada je pozvala policiju, dete napastvovao kasno noćas u automobilu.

Potom se dao u beg, ali su ga brzom intervencijom policajci iz policijske stanice u Bogatiću uhapsili nedaleko od mesta zločina.

N. M. je zadržan u policijskom pritvoru do 48 sati.

B. J. (48), iz okoline Aleksinca, uhapšena je zbog trgovine ljudima jer je, kako se sumnja, dve godine prisiljavala na prostituciju sada trinaestogodišnju ćerku.

Zbog istog krivičnog dela slobode su lišeni i S. S. (57), K. M. (26), N. Š. (46) i P. A. (40), koji su koristili seksualne usluge devojčice, što im je majka naplaćivala.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    23. avgust 2020 | 12:57

    Zar ne treba stalno da bude nadzora, a ne samo kad se nešto loše desi nekom detetu? Sve bih vas,, radnike,,, spakovala i poslala kući kao nesposobne.

  • Vodolijax

    23. avgust 2020 | 14:01

    Tu četvoricu "klijenata" što su uhapšeni ja bi izložio u centru grada u nekom kavezu da svi vide ko su pedofili iz njihovog grada .

  • JS

    23. avgust 2020 | 13:48

    Ministre, nikad viiše nepravilnosti u radu. Od kada ste na tom mestu, mnogo toga nije u redu. Vidi se svakoga dana, neki novi slučajevi, strašno. Vreme je da idete, ali ne na neki drugi položaj. Nezadovaljavajući rad i rezultate ste pokazali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA