Zemlje EU zainteresovane za srpski model nastave u doba korone: Pitali su naše ministarstvo za plan

 
 
 ≫ 
  • 5

Proteklih dana su održani sastanci sa predstavnicima školskih uprava i direktorima škola u cilju pripreme nove školske godine

Dete, maska, ranac, škola, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Dušan Kićović kaže da i zemlje Evropske unije žele da vide modele koje je Srbija pripremila kako bi obrazovno-vaspitni rad bio realizovan u najboljem interesu svih učesnika, poštujući epidemiološke zdravstvene mere, prenosi Tanjug.

- Drago nam je da i zemlje Evropske unije žele da vide naše modele koje smo pripremili - rekao je Kićović, reagujući na vest Sindikata obrazovanja Srbije da su im iz najvećeg Sindikata obrazovanja i kulture Slovenije (SVIZ), kao i iz drugih zemalja tražili da im dostave modele nastave koju je pripremilo Ministarstvo prosvete za osnovne i srednje škole u Srbiji.

Kićović je naveo da su proteklih dana održani sastanci sa predstavnicima školskih uprava i direktorima škola u cilju pripreme nove školske godine.

- Zadovoljstvo nam je da nije bilo nedoumica od strane direktora i da spremno dočekuju početak školske godine - naveo je on , a navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

(Telegraf.rs=

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    21. avgust 2020 | 15:29

    😂😂😂

  • Zagondzija

    21. avgust 2020 | 15:41

    Nije smesno nase skole su za evropske stepenik vise ma sta ko mislio☝️

  • Mac

    21. avgust 2020 | 16:54

    Nasem narodu pada na pamet, sto nikom normalnom ne pada. Zbog toga je donosenje bilo kakve odluke mukotrpan posao. Za svaku odluku se trazi nebrojano mnogo objasnjenja. Zna i Evropa to. Verujem da su trazili da vide sta je kod nas napisano, zato sto znaju da kod nas moraju sve"rupice" da se zapuse, jer smo majstori da pronadjemo i iskoristimo istu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA