Iz Palića izvlače 50 tona babuške: U jezeru nedostaju štuka i som da ovu ribu kontrolišu

 
 
 ≫ 
  • 1

Smuđa ima, i to lepih primeraka, ali oni ne mogu u ovom momentu da drže populaciju babuške na nivou jer je ona već prerasla veličinu koji oni mogu da savladaju

Izlov babuški Izlov babuški / Foto:Subotica.info

Na Paliću je u toku planirani izlov babuške od 50 tona.

Posle dve nedelje vađenja, količina ribe koja se nađe u vršakama ne prestaje da se smanjuje, i ribari vade otprilike dnevno između 2.5 do 3 tone babuške, što znači da ove veoma plodonosne ribe ima na pretek, piše Subotica.info.

Dr Gabor Mesaroš, član tima u ovom projektu KfW-a, inače stručnjak za biomanipulaciju, kaže posle analize dosadašnjeg ulova je da u jezeru nedostaje jači predator, štuka, u većem broju, da bi se uspešno smanjio broj babuški.

- Smuđa ima, i to lepih primeraka, ali oni ne mogu u ovom momentu da drže populaciju babuške na nivou jer je ona već prerasla veličinu koji oni mogu da savladaju - kaže on.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    20. avgust 2020 | 18:27

    Sta to sve vredi kad je voda previse zagadjena i nije dozvoljeno ni kupanje a kamoli da neko jede ribu iz takve zagadjene vode.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA