Radovan je ujutro zatekao užas: "Živina je bila razbacana po dvorištu kao da ih je kuga pobila"

 
 ≫ 
  • 4

Selom hara nekoliko čopora lutalica

Ubijena živina Čopor pasa ubio živinu / Foto: Zrenjaninski.com

Veliku štetu pretrpelo je domaćinstvo Petković iz Žitišta, jer mu je čopor pasa, za koje pretpostavljaju da su lutalice, masakrirao živinu.

– Ustao sam u nedelju oko tri ujutro i sve je bilo u redu, pa sam se vratio u krevet. Međutim, kada smo oko šest ujutro pogledali u dvorište zatekli smo užasan prizor. Živina je bila razbacana po dvorištu kao da ih je kuga pobila. Stradalo je trideset kokošaka i deset morki, psi su ih masakrirali – priča za portal zrenjaninski.com Radovan Petković, u čijem domaćinstvu se dogodio pokolj živine.

On kaže da u selu hara nekoliko čopora pasa lutalica, koji su pretnja i za ljude i za životinje. Nije prvi put da se slične stvari događaju u Žitištu.

– Progrizu žicu, upadnu na imanje i kolju redom. Ovo mora da se zaustavi. Još je strašnije što ti psi predstavljaju pretnju i za žitelje Žitišta, posebno one najmlađe – upozorava Petković.

On tvrdi da ovi čopori lutalica nisu formirani od seoskih pasa.

Mala je ovo sredina, svi mi znamo ko šta drži u dvorištu i prepoznali bismo psa koji ima vlasnika u Žitištu. To neko dovlači sa strane i nama ostavlja kao problem – ubeđen je Petković.

Slučaj je prijavio policiji i inspekciji i očekuje reakciju nadležnih.

Video: Drug je za druga najbolji drug: Ko kaže da pas i lija ne mogu da budu prijatelji

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snja

    28. jul 2020 | 09:13

    to albanci dovode sa kamionima i rasporedjuju u sublime na jugu Srbije. Kao sto su uradili na Kosovu

  • Margit

    28. jul 2020 | 14:08

    Jutros sam prosetala Soko Banjom, psi lutalice centrom Soko Banje u coporu negde oko njih desetak trcali su medju sobom su se grizli, a na sredini uluce kod parka u centru da psa lezala na suncu. Pa mislim trebalo bi angažovati sintersku sluzbu da se pohvataju, tu ima i deca i nemo ni ljudi, zatajila je uprava Soko Banje, da vam ne prica o vodi za pice, trenutno javili, zagadjena nije za pice, na radio Soko Banja doduse to su javili juce ujutro, a predhodni dan bez obaveste ja vode nije bilo 24 sati. Mislim da nesto nestima u Soko Banji. Parkovi nezasadjeni, i jos svasta.

  • Margit

    28. jul 2020 | 14:14

    Neznam sta da kazem, neki komisija neznam mu ime zivi na kraju ulice Kneza Nilosa pusti svog ogromnog psa belog bez korpe, sa zutim sarama i tako pas juri niz ulicu,, deca vrste, a on ulazi u dvoriste prosveta se i izdaje, nije prijatno, ali sta se moze, ljudi cute cekaju da neko iz vlasti to regulise. Strah je zameriti se komisiji a njega bas briga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA