Ivanjica žarište Moravičkog okruga: U Čačak šalju starije sa teškim stanjem, preminula jedna osoba

 
 ≫ 
  • 0

U opštoj bolnici u Čačku trenutno je hospitalizovano 158 pacijenata, a 9 njih je na respiratorima

Opšta bolnica Čačak Opšta bolnica Čačak / Foto: Rina.rs

U opštoj bolnici u Čačku trenutno je hospitalizovano 158 pacijenata, a 9 njih je na respiratorima, dok je u poslednja 24 sata na kovid odeljenjima preminula još jedna osoba, a radi se o ženi (70) iz Ivanjice.

U ovoj opštini epidemiološka situacija je i dalje veoma teška, korona virus potvrđen je kod 61 pacijenta, ali se pretpostavlja da je broj zaraženih daleko veći.

Iz Beograda su pristigli rezultati za 49 uzoraka, od kojih je potvrđeno 11 pozitivnih slučajeva u Moravičkom okrugu, a radi se o sedam osoba iz Čačka, dve iz Ivanjice i dve iz Gornjeg Milanovca.

Spremna privremena bolnica u Čačku 

Odlukom Vlade Republike Srbije, grad Čačak i zdravstvene ustanove iz ovog grada, pripremile su privremenu kovid bolnicu u sportskoj hali "Mladost", ukoliko se ukaže potreba za smeštaj pacijenata zaraženih korona virusom.

- Ima dosta potencijalnih pacijenata iz Moravičkog okruga, pre svega iz opštine Ivanjica. Na žalost, to su uglavnom pacijenti u starijoj životnoj dobi i dolaze sa veoma teškim kliničkim slikama. Takođe, na teritoriji grada Čačka imamo Dom za stare sa 80 korisnika, kao i Okružni zatvor, ali i sisteme u kojima je veliki broj zaposlenih, zato moramo biti spremni da u koliko dođe do većeg zaražavanja budemo spremni - rekao je za RINU, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i dodao da u Opštoj bolnici za sada ima dovoljno mesta.

Za slučaj potrebe, za Plavu halu obezbeđeno je 60 kompleta boca sa medicinskim kiseonikom i svi potrebni aparati i oprema, kako bi svi pacijenti imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu i kvalitetnu negu.

Gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost svim medicinskim radnicima, ali posebno medicinskim sestrama i tehničarima koji su "istinski heroji ovog vremena", jer su pokazali ogromnu energiju i požrtvovanost.

Prema njegovim rečima situacija u Čačku se stabilizovala pre svega zahvaljujući odgovornom ponašanju građana koji u najvećem procentu poštuju sve propisane mere od kako je proglašena vanredna situacija.

Video: Gojković o epidemiološkoj situaciji u Srbiji po gradovima

(Telegraf.rs/RINA)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA