Brnabić: Srbija se bolje bori protiv korone nego prvih 5 zdravstveno najjačih zemalja u Evropi

 
 ≫ 
  • 38

Na konferenciji su govorili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun

Na konferenciji za medije Kriznog štaba, saopšteni su najnoviji podaci u vezi sa epidemiološkom situacijom u Srbiji i najnoviji presek u vezi sa brojem zaraženih korona virusom.

Na konferenciji su govorili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun.

Najnoviji presek zaraženih korona virusom u Srbiji

Prema podacima za poslednja 24 časa u Srbiji je potvrđeno još 412 slučajeva zaraze korona virusom. Bilo je devet preminulih za poslednja 24 časa, čime je broj preminulih ukupno skočio na 508.

Testiranih je bilo 11.079, čime se broj ukupno testiranih popeo na 591.350. Premijerka je na konferenciji za medije saopštila da je 185 osoba na respiratorima. Broj ukupno hosipitalizovanih iznosi 4.649 pacijenata.

Brnabić: Niko u Srbiji nije preminuo jer nije bilo slobodnih respiratora

Pre nego što je saopštila najnovije informacije u vezi sa brojem zaraženih, premijerka je rekla da u Srbiji nijedan pacijent nije preminuo jer je čekao respirator, kako su to objavili pojedini mediji i ovrnula se na informacije da je jedan pacijent zbog toga preminuo u KBC Zemun.

- Svakodnevno šaljemo respiratore tamo gde je potrebno i nikada ni u jednom trenutku nismo bili blizu toga da popunimo kapacitete kada su pacijenti na respiratorima u pitanju. Posebno mi je žao i prilično nejasno zašto to dolazi od jedne strane medijske agencije, iz zemlje koja je i sama trpela strahovite rezultate kada je korona virus u pitanju - rekla je premijerka.

- Pitam građane Srbije zašto se jedna agencija tako velika, svetskog kalibra ako ne i najbolja na svetu bavi jednim slučajem u jednoj malenoj Srbiji - dodala je premijerka rekavši da mi nastavljamo borbu u krizi najvećoj za svet od Drugog svetskog rata.

- Zato mi je danas bilo jako važno da danas sama i lično odgovorim da je ovo jedna velika laž - dodala je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    23. jul 2020 | 18:29

    Ko ne voli Srbiju nek ide gde misli da je bolje,dokle vise da pljujete na sve nas koji je volimo ma kakva da je.Mnogi ste se vratili iz belog sveta jer su vas isterali i tamo vas ne zele.

  • Jajaka

    23. jul 2020 | 17:34

    Ko veruje u ove brojke neka mi lajkuje komentar. Ko ne verujevneka mi dislajkuje.

  • RSK 155

    23. jul 2020 | 16:16

    Da li je ovo normalno? Najbolje u Srbiji Pa zašto ljudi odlaze?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA