U niškom Kliničkom centru na lečenju tri trudnice: Jedna i dalje životno ugrožena

 
 ≫ 
  • 0

Kod jedne još nije potvrđeno da je zaražena Covidom 19

Trudnica, korona virus U niškom Kliničkom centru na lečenju su tri trudnice / Foto-ilustracija: Pixabay

U niškom Kliničkom centru na lečenju su tri trudnice, od kojih kod jedne još nije potvrđeno da je zaražena Covidom 19 jer se čeka rezultat testiranja.

- Treća trudnica je primljena noćas iz Kuršumlije, njen rezultat testa još nije stigao. Ona i još jedna se nalaze na Klinici za pulmologiju i u stabilnom su stanju. Što se tiče treće, koja je bila u kritičnom stanju, ona se stabilizovala, ali je i dalje životno ugrožena. Plod je stabilan, trudnica je na intenzvinoj nezi Klinike za ginekologiju i njeno stanje se neprestano prati, kako bi se adekvatno reagovalo.

- Njena gasna razmena je zadovoljavajuća, ali je i dalje na mehaničkoj ventilaciji – saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Kako je ranije rečeno, žena koja je u najtežem stanju ima 27 godina i u sedmom mesecu je trudnoće, dok je druga trudnica koja je u boljem stanju tridesetčetvorogodišnjakinja u šestom mesecu trudnoće. I jedna i druga su nakon prvog pozitivnog rezultata, dva puta negativne na PCR testu.

Što se tiče žene koja je stigla iz Kuršumlije, iz Kliničkog centra za sada nema podataka o njenoj i starosti njene trudnoće.

(D.K.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA