Dva učenika osnovne škole iz Niša zaražena koronom posle proslave mature: Nastavnici u samoizolaciji

 
 ≫ 
  • 3

Proslavu su, kako se navodi, organizovali roditelji, a ne škola

Osnovna škola Dositej Obradović u Nišu Printskrin: Google Street View

Posle proslave male mature na kojoj je bilo oko 40 učenika niške Osnovne škole "Dositej Obradović" dva đaka su pozitivna na virus korona, a dva nastavnika su u samoizolaciji, kaže za Južne vesti načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Napominje da proslavu nije organizovala škola i da su sve mere zaštite na prijemnom ispitu preduzete.

Zvanično, škole ove godine nisu organizovale proslave mature zbog virusa korona. Ipak, bilo je proslava u Nišu, a nakon jedne zabave malih maturanata, koju su, kako kaže Gejo, organizovali roditelji, ima učenika koji su pozitivni na koronu.

- Na proslavi je bilo 40 učenika, a direktor škole ima saznanja da su dva pozitivna učenika od te grupe. Njima su se priključila i dva nastavnika, bez odobrenja direktora. Oba nastavnika su poslata u samoizolaciju - kaže Gejo.

On napominje da su posle saznanja da ima zaraženih učenika iz ove niške škole preduzete sve mere zaštite na završnom ispitu.

- Nastavnici nisu primljeni u školu posle toga. Jedan od njih je razredni starešina i on nije unosio listu želja sa učenicima nego su to uradili rezervni nastavnici - dodaje.

U avgustu ponovo završni ispit

I dva učenika ove niške škole, ali i svi drugi osmaci koji zbog bolesti nisu polagali završni ispit, kaže Gejo, imaće malu maturu u avgustu.

On navodi da na prijemnim ispitima nije bilo dece sa simtomima virusa korona, jer je svim učenicima na ulazu u školu merena temperatura, a bilo je dece koja nisu ni izašla na završni ispit zbog bolesti.

- Svi oni će imati drugi rok za završni ispit u avgustu. U slučaju da imaju isti ili veći broj bodova biće upisani prekobrojno u željene smerove - pojašnjava načelnik Školske uprave.

Video: Petković: Vanredna situacija od danas i u Užicu

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Nish

    6. jul 2020 | 14:17

    Bravo za savesne roditelje. Ti im kazes SVETSKA PANDEMIJA ali oni bi da djuskaju i piju. Lepo lepo i vrlo savesno od roditelja.

  • Jasna

    6. jul 2020 | 13:35

    Ja te roditelje ne mogu da razumem koliko god da se treudim. Pa Boze moj ljudi aman...dajte da ostanemo zivi i zdravi, da ove bolestine prodju pa slavite posle sta god hocete i koliko hocete. Stvarno ne mogu da se nacudim koji mentalni sklop treba da covek ima da tako rizikuje

  • mama

    6. jul 2020 | 14:14

    Na zapadu nije bilo mature

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA