Brnabić otkrila kakve će mere biti uvedene: U Beogradu kao u Pazaru i Kragujevcu

 
 ≫ 
  • 33

U ponedeljak zaseda Krizni štab, očekuju se radikalne odluke

Uoči sednice Kriznog štaba, na kojoj bi u ponedeljak trebalo da budu donesene nove odluke po pitanju borbe sa korona virusom, premijerka Srbije Ana Brnabić i zamenica direktora Batuta dr Darija Kisić Tepavčević gostuju u emisiji Hit Tvit.

Ana Brnabić na samom početku emisije istakla je da će nove mere biti uvedene početkom nedelje.

Hit Tvit Hit Tvit / Printskrin: TV Pink

- U 10 časova imamo sastanak Kriznog štaba. Ono što mogu da kažem da će verovatno biti uvedene mere koje su u skladu sa onima koje smo videli u nekim lokalnim samoupravama u kojima je skočio broja zaraženih, dakle kao u Novom Pazaru, Kragujevcu, a sada verovatno i u Užicu i Vranju. Trudićemo se da to ne budu mere za čitavu teritoriju Srbije, već tamo gde ima najviše zaraženih.

- Beograd će biti u toj grupi, jer nama je i dalje više od dve trećine ukupno zaraženih u Beogradu, i to je mahom i dalje mlađa populacija. Mislim da će radno vreme biti ograničeno za klubove, a videćemo još za restorane - kazala je Brnabić.

- Korona će biti sa nama još neko vreme, a država za to vreme mora da živi. I ti restorani, i klubovi su ekonomija. Mislim da neće biti onako restriktinih mera kao ranije, niti zatvaranja - rekla je ona.

Hit Tvit Dr Darija Kisić Tepavčić / Printskrin: TV Pink

Dr Kisić kazala je da, po njenom mišljenju,  broj zaraženih nije porastao zbog izbora. 

- Odlazak na izborno mesto ne predstavlja veći izbor nego odlazak u prodavnicu, a naročito u javni prevoz, to sam govorila prethodnih nedelja. Svuda u Evropi je porastao broj obolelih.

- O drugom talasu možemo da pričamo samo kada su u onom prvom zaustavi broj obolelih. Ovo nije drugi talas, virus nikada nije nestao, on je sve vreme bio u cirkulaciji. Medicinska struka i ovde, i u svetu nadala se da će vremenske prilike, vrućine, ublažiti virus. A desilo se da smo se svi opustili i vratili u svakodnevni život. Vidimo da je sve više asimptomatskih nosilaca, tako da svi mi, čak i sada, možemo da budemo potencijalni nosioci zaraze.

- Mi o ovom virusu i dalje ne znamo mnogo, i ako smo dosta toga saznali, on je i dalje velika napoznanica. Ali potvrđeno je da one banalne stvari - maske, održavanje higijene, održavanje distance mogu da spasu život. Ali to ne može samo pojedinac, to mora društvo.

- Mi ne znamo kako će se virus ponašati kod nas, ako se inficiramo. Jednostavno, ne treba to da dozvolimo.

Ona je razjasnila da postoji razlika između "umro od COVID-a" i "umro sa COVID-om". 

- Ta razlika, to nije nova metodologija, to se radi za sve bolesti. Za svaku osobu koja je preminula postoji medicinska dokumentacija i to je sve lako proverljivo.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buda

    28. jun 2020 | 22:40

    Kakvu sad funkciju ima ovaj dečko? Nešto je tu protiv Ustava.

  • DEMOKRA TI JA

    28. jun 2020 | 21:38

    Da li ce iko ikada u Srbiji priznati bilo koju gresku i dati ostavku. Zar su toliko drage drzavne jasle?

  • Ja

    28. jun 2020 | 22:23

    Ma dajte ljudi pustite nas da zivimo da radimo zaradjujemo za zivot kakav kovid,kako to sad da se desi, pa posle izbora, sta je ovo ko razume razumece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA