Pljuštala kiša u bolnici u Pančevu: Voda prodrla kroz zamenjeni krov u novom bloku, kofe u hodniku

 
 ≫ 
  • 7

- Odvodni oluci, zbog same količine padavina, ali i zbog delimičnog zapušenja koje je stvorilo naneto lišće, nisu mogli da prihvate - kažu u Opštoj bolnici u Pančevu

Opšta bolnica Pančevo Foto: Google Street View, Facebook/Kuckaj Portal

Kiša koja danima pada u Srbiji, probleme je napravila i Opštoj bolnici u Pančevu. Društvenim mrežama već dva dana se širi snimak na kojem se vidi kako prokišnjava krov u hodniku ove zdravstvene ustanove, koja je renovirana prošle godine. U bolnici kažu da se sve izdešavalo u sredu, 10. juna, kada je usled jakog nevremena voda prodrla u delu internističkog bloka.

Na snimku se vidi kako voda pljušti s plafona, maltene iz neonke. U hodniku su postavljene dve kofe, koje nisu pomogle u ovoj situaciji, jer je, kako se vidi iz priloženog, hodnik pun vode.

Iako se među komentarima na društvenim mrežama pojavio jedan u kojem se tvrdi da je snimak star pre godinu dana, u bolnici su objasnili da se sve izdešavalo prošle srede.

- 10. juna u popodnevnim satima, usled jakog nevremena koje je zahvatilo teritoriju Pančeva, i enormne količine kiše koja je pala i koju odvodni oluci, zbog same količine padavina, ali i zbog delimičnog zapušenja koje je stvorilo naneto lišće, nisu mogli da prihvate, došlo je do prodiranja kiše u jednom delu internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo - objasnili su u saopštenju iz Opšte bolnice u Pančevu, a na koje su Telegraf.rs uputili iz kabineta direktora dr Slobodana Ovuke.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi tvrde da voda koja je prodrla nije nanela nikakvu štetu, kao i da bolnica nije prestajala sa radom.

Nadležna služba bolnice reagovala je odmah, i omogućila dalji nesmetani prihvat i oticanje vode u odvodne oluke. Napominjemo da usled ovog događaja nije došlo do štete na objektu i opremi, kao ni do prekida rada u bolnici - kažu u Opštoj bolnici u Pančevu.

Upravo taj internistički blok bolnica je dobila prilikom renoviranja prošle godine.

Dr Ovuka je prošle godine u julu, nakon završetka rekonstrukcije, za Lokalne vesti izjavio da je rekonstrukcija bila je sveobuhvatna, i da je u nju uloženo 550 miliona dinara. Istakao je da zamenjena kompletna stolarija, instalacije ali i da je urađen nov krov.

- Ostala samo oplata zgrade, kompletna unutrašnja infrastruktura je renovirana. Porušeni su unutrašnji zidovi, izbačene su stare vodovodne i kanalizacione cevi, urađena je komplentno nova instalacija – voda, struja, medicinski gasovi, protivpožarni sistem, sistem protiv pušenja koji odmah reaguje na dim, centralna klimatizacija odnosno grejanje je preko toplotnih pumpi. Urađena je kompletna fasada. Termoenergetski stepen je podignut na potreban nivo. Zamenjena je kompletna stolarija, nov krov - rekao je on u intervjuu koji se može videti i na sajtu bolnice:

- Urađeni su radovi zemljani oko temelja. Praktično sada fizikalna medicina ima prozore i dnevno svetlo za razliku od prethodnih godina kada su imali male prozore kao u skladišnim magacinskim objektima. Urađen je nov bazen. Dva postojeća lifta zamenjena su potpuno novom opremom, a treći lift je novosagrađen, potpuno novo okno je urađeno u urgentnom delu.

Video: Nevreme po Srbiji seje pustoš: Ima li kraja ovoj kiši

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA