≫ 

Kosa Tomašević opet sa porodicom: Terete je da je izazvala 6 požara, svi ubeđeni u njenu nevinost

- Svi smo sa nestrpljenjem čekali ovaj dan, mnogo nam je bilo teško dok je nedužna ležala u pritvoru. Mi svi znamo da je ona nevina - kaže Zoran, Kosin muž

  • 2
Kosa Tomašević Foto: RINA

Kosa Tomašević, koja je bila u pritvoru trideset dana zbog sumnje da je u prijepoljskom naselju Suvodo podmetala požare, danas je puštena na slobodu. Kod kuće su je dočekali porodica, komšije i prijatelji koji su ubeđeni u njenu nevinost.

- Svi smo sa nestrpljenjem čekali ovaj dan, mnogo nam je bilo teško dok je nedužna ležala u pritvoru. Mi svi znamo da je ona nevina, dokazi su tu i najteže nam je palo kad smo sinoć čitali da je ona podmetala požare u svojoj i bratovljevoj kući. Očekujemo da će je sud osloboditi krivice i da ćemo život koliko toliko nastaviti normalno posle cele ove situacije - izjavio je za RINU, Kosin muž Zoran Tomašević.

Tužilaštvo je protiv Kose podiglo optužni predlog, postupak se vodi pred Osnovnim sudom u Prijepolju i očekuje se zakazivanje prvog ročišta.

- Puštena je iz pritvora jer više ne postoje uslovi za njeno zadržavanje i braniće se sa slobode. Ispitani su svedoci, više ne postoji opasnost od ponavljanja dela, jer smo svi upoznati sa činjenicom da su se požari na plastičnim instalacijama ponavljali nekoliko puta i u Lazarevcu, nakon što su deca tamo otišla. Kao odbrana smo pribavili dokaze, koje smo dostavili tužilaštvu. Trebalo je da Kosa bude oslobođena svih optužbi, ali njenu nevinost dokazaćemo na sudu - izjavio je advokat optužene Amel Baltić.

Kosa Tomašević Foto: RINA

Misteriozni požari u Prijepolju trajali su nekoliko meseci. Prvo su se dešavali samo u kući Tomaševića, čak i onda kad je cela električna instalacija bila isključena zbog straha od ponovnih požara, a zatim su se požari desili i u kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini, a koje su u vlasništvu brata i sestre Kose Tomašević.

Video: Kuće gore u Prijepolju iz čista mira: Niko ne zna šta je razlog, meštani uplašeni za svoje živote

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    11. jun 2020 | 18:18

    Kad se završi sudski postupak, ukoliko se dokaže da nije kriva može da tuži državi za nadoknadu nematerijalne štete. To ne bi trebala da propusti.

  • Рус

    11. jun 2020 | 18:19

    Kosa bandit..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA