Korona i među studentima u Nišu: Zaražena devojka sa DIF-a

 
 ≫ 
  • 5

Sumnjalo se da je u Nišu zaražen još jedan student, ali je on negativan na virus

Testiranje na korona virus Foto: Shutterstock

Korona virus ušao je i među studente u Nišu. COVID 19 potvrđen je kod studentkinje DIF-a u tom gradu, a epidemiolozi traže njihove kontakte.

Iako se, kako saznajemo, sumnjalo da je zaražen i jedan student, rezultati testa su pokazali da je on, ipak, negativan na ovaj virus.

Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, ponovio je jutros za RTS da su ovakve pojave očekivane s obzirom na veliki broj studenata koji se vraća svojim obavezama.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u celoj Srbiji, rekao je da  se ona razlikuje od mesta do mesta. 

- Imamo manja žarišta u Novom Pazaru i Tutinu, a situacija u Vranju se smiruje - kazao je prof. dr Tiodorović.

Tidorović se osvrnuo i na zaaražene poznate ličnosti sa estrade, iz sveta sporta i rekao da nije dobro otkrivati njihov identitet.

Podsetimo, početkom nedelje obelodanjeno je da je korona ušla među studente u Beogradu, i da je zaraženo 20-ak studenata Studentskog doma "Karaburma".

Juče je odjeknula vest da je i naša pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, ipak, zaražena, a virus je potvrđen i kod njenog sina Veljka, dok je ćerka Anastasija negativna na COVID 19.

Od 6. marta. kada je u Srbiji virus potvrđen kod prve osobe u Srbiji, pa do danas korona je izolovana kod 12.031 osobe. Preminula je 251 osoba od posledica ove bolesti. 

Video: Kisić: Ne možemo da posmatramo ovaj virus lokalno

(Lj. R.)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    11. jun 2020 | 08:54

    Ministar prosvete da podnese ostavku, ako ima savest. Koji mu je ovo po redu propust. I prošli put je nesto bilo. A da, ono izlazi škole bez maske.

  • Kkk

    11. jun 2020 | 09:37

    Moje je misljenje da studente jos nije trebalo okupljati u domove!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA