Grad je tukao 20 minuta, mislili smo da nam krovovi neće izdržati: Meštani Mrčajevaca sabiraju štetu

 
  • 0

Ogromna šteta pričinjena je na usevima

Ivanjica, Mrčajevci, nevreme Foto: RINA

Dan nakon što je jak grad, veličine lešnika, opustošio voćnjake i imanja u čačanskim selima Mrčajevci, Stančići, Donjoj Trepči i Donjoj Gorevnici, meštani skupljaju plodove po zemlji o odmeravaju štetu.

- Paradajz i krastavac potpuno je razbio grad, tukao je oko dvadeset minuta i to suv bez kiše. Mislili smo ni da nam krovovi neće izdržati. Velika šteta je i na kukuruzu, paprikama i boraniji. Svo cveće koje smo imali u dvorišu nam je potpuno uništeno - kaže za RINU, Miloš Tresač iz Mrčajevaca.

U Mrčajevcima je palo sto litara kiše po metru kvadratnom, a pojedine lokalne puteve odnele su vodene bujice.

- Voda je dosta zemlje izbacila na puteve, ljudi su se sami organizovali i uspeli to da saniraju. S obzirom na to da je zemlja još uvek žedna, upila je dosta vode, tako da se ne očekuju poplave, jer nije bilo izlivanja bujičnih potoka - izjavio je Radoslav Bogićević, predsednik MZ Mrčajevci.

Nevreme ni juče nije zaobišlo opštinu Ivanjica, kuće u naseljima Senjak i Bukovica i dalje su pod vodom.

- Kanali su se izlili, ali ono što je dobra vest, u manjoj meri nego juče. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji. Grad je ponovo potukao ivanjička sela i pričinjena je šteta na poljoprivrednim usevima. Danas je ispaljeno 52 protivgradne rakete, a strelci su i dalje u pripravnosti na stanicama. Situaciju otežavaju najavljene padavine - izjavio je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Nevreme je pogodilo i ostale delove zapadne Srbije, a grad veličine lešnika padao je i u pribojskom selu Slatina koje se nalazi na granici sa Republikom Srpskom.

Video: Nevreme u Beogradu, poplavljena Višnjička ulica

(Telegraf.rs/ RINA)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA