U Ivanjici poplavljena dvorišta, centar Lebana potopljen: Nevreme pravilo karambol širom Srbije

 
 ≫ 
  • 0

Grad je tukao Gornji Milanovac 25 minuta, grom u selu Graševci ubio stado od 28 ovaca

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je poplave u ivanjičkim naseljima Senjak, Bukovica i Marina Reka. Poplavljena su dvorišta kuća, kao i jedan ugostiteljski objekat.

- U ovom delu grada radimo zamenu azbestnih cevi i pojedini kanali su ostali otvoreni, bujica je odnela određenu količinu zemlje i došlo je do problema u četiri domaćinstva. Vrlo brzo smo uspeli da saniramo izlivanje vode, ali dodatni problem nam predstavlja nestabilna vremenska prognoza i nove najavljene padavine - izjavio je za RINU, Momčilo Mitrović zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Jako nevreme praćeno krupnim intenzivnim gradom, zahvatilo je podgolijska ivanjička sela. Pojedina dvorišta potpuno su obelela, a meštani su grad skupljali lopatama.

- Još uvek nismo primili dojavu o šteti, ono što za sada znamo jeste da se na tom području ljudi ne bave poljoprivredom i izbegnuta je šteta na malinjacima. Sa protivgradne stanice ispaljeno je 55 raketa - rekao je Mitrović.

Nevreme nije zaobišlio ni susedne opštine Arilje, Požegu i Lučane.

Jak pljusak pogodio je Lebane

Nešto nakon 19 sati nevreme je paralisalo centar varošice koja je u potpunosti bila pod vodom.

Nad varošicom su se nadvili crni oblaci i prvo je počeo da duva jak olujni vetar, a potom je nastupio pljusak i grad, prenosi Jugmedia.

Voda u Ulici Cara Dušana bukvalno je jurila i nosila sve pred sobom a Lebančani, koji su uslikali ove fotografije, tvrde da je pod vodom bio ceo centar i šetalište, sve do zgrade Gimnazije.

Nakon sat i po vremena pravog kolapsa, voda je polako počela da se povlači sa ulica.

Grad tukao 25 minuta u Gornjem Milanovcu

Kiša, pljuskovi, grmljavina i grad ni večeras nisu zaobišli Srbiju. Nevreme je pogodilo opštinu Gornji Milanovac gde je grad tukao 25 minuta, a procenjuje se da je šteta na plodovima 100 odsto. I opštinu Brus zahvatilo je danas nevreme u dva maha koje je u pojedinim selima nanelo katastrofalnu štetu, kako piše portal Brus online.

U prvom naletu nevremena, oko 13.30 časova u selu Graševci, grom je ubio stado od 28 ovaca vlasnika Slavoljuba Bučića - Mite.

Za vreme nevremena, Slavoljub i njegova porodica bili su u blizini, ali na svu sreću nisu imali posledice posle udara groma. Osim što su ovce stradale u trenutku, nevreme je nanelo i veliku štetu u malinjaku ovom domaćinu ali i ostalim meštanima.

Grmelo je i sevalo u Nišu, a iznad ovog grada formirani su gotovo crni oblaci.

(Telegraf.rs/ RINA)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA