Musi ribolovcu se konačno ispunila želja: Ulovio soma kapitalca teškog 47 kg, borba trajala 2 sata

 
 ≫ 
  • 8

Goran Stoiljković iz mesta kod Vladičinog Hana upecao je ribu u Južnoj Moravi

Ribolovac, Vladičin Han, som kapitalac Foto: Dn071

Goran Stoiljković zvani Musa, ribolovac iz sela Stubal kod Vladičinog Hana, oduvek je želeo da u Južnoj Moravi upeca soma kapitalca, a ta želja mu se posle mnogo godina bavljenja ribolovom ispunila početkom ovog meseca, prenosi portal Dn017.

Kada je krenuo na pecanje, nije ni mogao da nasluti kakav ga ulov tamo čeka, međutim, kada je zabacio udicu, za veoma kratko vreme osetio je da se nešto veliko zakačilo za nju.

U prvi mah je pomislio da je reč o nekom predmetu koji su neki neodgovorni građani bacili u Moravu, ali kada je povukao jače udicu ka sebi primetio je ogroman rep ribe kako landara na površini vode. Tada je shvatio da je ulovio soma kapitalca i počeo znalački da povlači ulovljenu ribu ka sebi koja se žestoko otimala.

Ribolovac, Vladičin Han, som kapitalac Ribolovac Musa upecao soma kapitalca, Foto: Dn071

Musina borba sa ribom trajala je puna dva sata, a kada ju je napokon izvukao na obalu nije mogao da veruje kolikog soma je ulovio u Moravi, ostao je gotovo bez daha kada je kantar pokazao da ulovljeni kapitalac teži 47 kilograma.

Musa procenjuje da je som star preko 20 godina i da ga je oblačno vreme izmamilo danju u lov kada je i naleteo na njegovu udicu.

Mnogi meštani sela Stubal došli su lično da izmere ulov svog komšije Muse, a kada su se svojim očima uverili šta je ovaj strastan ribolovac izvukao iz Morave mnogi su rekli da se više neće usuditi da bosim nogama zagaze u nju.

Video: Snimak sa mosta koji pokazuje Acu u borbi sa velikim somom i jakom strujom Dunava

(Telegraf.rs)

Video: Bajaga o GODUM nagradi i šta mu je karijera donela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zabac

    10. jun 2020 | 08:34

    Taj som kapitalac je u mestu do 15. juna.Ovog coveka odmah procesuiran i kazniti po zakonu.Trebao je soma da vrati u vodu.Sramota sto se Jos hvali i niko ne reaguje.

  • Leo

    10. jun 2020 | 07:49

    U našim rekama može da se upeca i školjka od auta.

  • ivan s

    10. jun 2020 | 07:24

    Musa je ovaj sa cigaretom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA