Student iz Crne Gore uneo koronu u Studentski dom "Karaburma"

 
 ≫ 
  • 87

Troje studenata i oko 20 njihovih kontakata se nalazi u izolaciji

korona test, STUDENTSKI DOM  Foto: sc.rs, Tanjug/AP

Korona virus u Studenstki dom Karaburma uneo je student iz Crne Gore, saznaje Telegraf.rs. U ovom domu je, kako smo objavili juče, zaraženo dvadesetak studenata, i svi oni su u izolaciji.

Prema našim saznanjima, student koji je doneo koronu je muškarac.

Podsetimo, epidemiolog Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu, čuvene Studentske poliklinike dr Mila Paunić rekla je za Telegraf.rs da se u odnosu na juče broj zaraženih studenata nije povećao.

- Zaraženo je njih 20-ak - rekla je ona za naš portal i dodala da je situacija pod kontrolom. 

Ona je juče rekla za naš portal da niko od njih nema tešku kliničku sliku, kao i da je situacija pod kontrolom.

- Sve je ovo potpuno očekivano. Svi su oni dobro. Niko nema tešku kliničku sliku - kazala je dr Paunić za naš portal.

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić na naše pitanje da li je istina da je student iz Crne Gore uneo korona virus u dom na Karaburmi, odgovara da lične podatke ne mogu da otkrivaju.

Informacije koje na bilo koji način sadrže lične podatke studenata nismo u mogućnosti da javno iznosimo - rekao je Minić za Telegraf.rs.

On je juče za naš portal kazao da su u izolaciji tri studenta i 20-ak njihovih kontakata, a danas nam je i on kazao da je stanje nepromenjeno:

Što se broja zaraženih tiče, stanje je nepromenjeno u odnosu na juče, imamo tri potvrđena slučaja studenata koji su imali pozitivan test. Кod preostalih studenata koji su izolaciji zbog kontakta sa zaraženim studentima, prvi test je bio negativan, svi se dobro osećaju, bez simptoma su, nadamo se da će i drugi test biti negativan i da nećemo imati više zaraženih - objasnio je Minić za naš portal.

Studenti kod kojih je potvrđen virus, kao i dvadesetak njihovih kontakata, da podsetimo, izolovani su u posebne smeštajne jedinice sa zasebnim kupatilima, gde ne postoji mogućnost kontakta sa ostalim stanarima domova. Prema Minićevim rečima, hrana im se dostavlja u sobe.

Tiodorović. U Beograd došlo 10.000 studenata 

Informacija da je korona ušla u studentske domove obelodanjena je juče, a epidemiolog prof. dr Branislav Tidorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je jutros u Jutarnjem programu TV Prva da su koronu u Beograd doneli studenti koji su došli sa strane.

Moramo da obratimo pažnju na studentske domove, u Beograd je došlo 10.000 mladih ljudi sa strane, oni su sigurno doneli virus iz oblasti iz kojih su došli. Oni su testirani, situacija u domu na Karaburmi je koliko znam pod kontrolom, sprovode se sve mere, to će nas očekivati i nadalje. I u Nišu smo spremili deo objekta za studente koji su došli iz drugih delova Srbije, pa i van Srbije. Svi studentski centri moraju da brinu o tome - rekao je Tiodorović. 

Video: Kako izgledaju ulasci na fakultete prema novim pravilima

(Lj. Račić  - lj.racic@telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza NS

    9. jun 2020 | 13:26

    Ne znam ni zašto finansiramo obrazovanje i lečenje državljanima C. Gore i BiH i zašto dopuštamo da nam oni zauzimaju mesta na budžetu na fakultetima.

  • Bami

    9. jun 2020 | 12:49

    Isporuciti ga kao i ostale do granice pa neka ga tamo lece.

  • Milence

    9. jun 2020 | 12:56

    Pa to samo mi mozemo.. oni nama nedaju tamo mi njih pustamo i onda ode sve u .... Pametnjakovici.. Deportuj to odma sve nazad nek smrde tamo po njihovoj Crnoj Gori!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA