"Bolje pokloniti, nego prodati": Nataša je darovala novu haljinu i jednoj devojci ulepšala maturu

 
  • 7

"Prisetila sam se svoje mature, kada sam naučila samu sebe da ne cedim roditelje za novac"

Nataša Rkman, matura, haljina Nataša je jednoj devojci poklonila svoju novu haljinu. Kako to haljina zaista izgleda, neka ostane tajna

- Ako neka devojka nije u mogućnosti da priušti sebi haljinu za maturu, a ova joj se sviđa, poklanjam. Nije nošena nijednom - napisala je Novosađanka Nataša Rkman na jednoj Fejsbuk grupi uz sliku svečane haljine.

Haljina je stizala u kompletu.

Takođe i cipele, i torbu. Torba malo nošena, al možda nekom znači. Štikle 38 broj, jednom obuvene - dodala je Nataša, čija je objava na Fejsbuku propraćena brojnim rečima podrške.

Njena dobra namera, otkrila nam je, nekom je bila ispunjenje želje.

- Moram da kažem da mi je s jedne strane drago da je ta objava toliko postala "popularna", a s druge strane mi je tužno... Jer pre odaberemo da se nešto proda, nego da se pokloni. Većina gleda da ima nešto više, bolje, lepše i skuplje od onog pored njega koji možda nema nikako - rekla je Nataša za Telegraf.rs.

Ni sama ne zna kako joj je ova ideja pala na pamet.

- Kako se bliži matura, prisetila sam se kako sam se ja spremala za istu. Naučila sam nekako samu sebe da "ne cedim" roditelje zato što želim haljinu od 70 evra,a bilo je takvih oko mene i tada, a sada je još gore. Snašla sam se za male pare i nisam se osetila manje važnom od drugih. Jednostavno sam poželela da učinim nekoj devojci, devojčici, da se bar za taj bitan dan ne oseti manje bitnom od ostalih - kazala je Nataša.

Nažalost počeli smo nekako da gledamo samo ko šta ima na sebi, dodaje ona.

- I haljina, i cipele, i torba su dobile novu vlasnicu, skromnu devojčicu za koju se nadam da će ostati takva kakva jeste i da nikad neće početi da gleda na svet kroz materijalne stvari. Mislim da je ova sreća važnija od toga. I da, drago mi je što su se nakon objave oglasile još nekoliko devojaka i uradile isto to, što smo počeli da mislimo i na druge i učinimo nekoga srećnim. Svi mi imamo i greške i mane, ali postoji bar jedna sitnica kako svako od nas može pomoći nekome, pa makar to bilo to da ga ne omalovažavamo i ponižavamo ako je drugačiji od nas - kazala je ona i zamolila da ne objavimo sliku prave poklonjene haljine, kako bi devojčica koja će je poneti mogla da u njoj u potpunosti uživa.

(D.D.S.)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA