Najnovija odluka: Od sutra se ukida izolacija za ove građane

 
 ≫ 
  • 1

Od sutra nije potreban negativan pi-si-ar test, kao dokaz da su oni koji ulaze u Srbiju zdravi

Test, testovi, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Izolacija svim ljudima koji su dosad ušli u Srbiju, a koja im je određena na 14 dana, jer nisu imali pi-si-ar test od sutra se prekida.

Ovo za Kurir kaže prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade za borbu protiv korona virusa.

Prema njenim rečima, nema još nikakvih promena u postupanju u Srbiji kada je korona virus u pitanju, iako je epidemiološka situacija povoljna i bez obzira na to što je Krizni štab preporučio da svim putnicima koji ulaze u Srbiju, od sutra nije potreban negativan pi-si-ar test, kao dokaz da su zdravi.

SRBIJA KORONA BILANS PREDRAG KON, DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ Darija Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Oni koji su dosad ušli u zemlju, a u izolaciji su 14 dana od momenta ulaska, prekidaju je.

Neće sve biti prepušteno slučaju

- U Srbiji neće sve biti prepušteno slučaju. I dalje je na snazi aktivan epidemiološki nadzor nad svim osobama koje ispunjavaju indikacije slučaja infekcije virusom. To praktično znači da će i dalje svi, koji dobiju simptome infekcije, biti testirani. Ukoliko su rezultati analiza pozitivni, oni će se smeštati u zdarvstvene ustanove i to u zavisnosti od težine kliničke slike. Ukoliko nemaju simptome ili su oni blagi, takve osobe odlaziće na lečenje u privremene kovid centre. A, ako im je teža klinička slika onda u kovid bolnice - kaže dr Kisić Tepavčević i dodaje da kućna izolacija za takve osobe, kao varijanta još ne dolazi u obzir!

Istovremeno, kako je objasnila, generalni zaključak je da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna i da se nastavlja trend pada učestalosti virusa u svim regionima.

Video: Brnabić o ulasku u Srbiju bez PCR testa: Odluke nisu političke, slušamo struku, kao i do sada

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙅‍♀️🙆‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️

    21. maj 2020 | 14:57

    Konacno! Ukinite sve mere da mozemo da zivimo, ko se boji nek spava kuci. Hvala za ovo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA