Skok broja obolelih od korona virusa u Srbiji: Za 24 sata još 114, preminulo dvoje ljudi

 
 ≫ 

Do sada je preminulo 230 pacijenata u Srbiji

Test, testovi, epruvete, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je zaraženo još 114 ljudi korona virusom. Preminulo je njih 2. Procenat smrtnosti je 2,17%.

Broj testiranih u poslednja 24 sata je 6.526.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije je 10.610, a broj preminulih 230.

Od početka testiranja urađena su čak 181.272 PCR testa.

Samo na Infektivno odeljenje bolnice u Vranju u subotu noću javilo se najmanje 50 novih pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi korona virusom.

Zbog porasta broja novovobolelih u Vranju ponovo je aktivirana kovid 2 bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, prenosi RTS.

Podsećamo, juče je od 6.076 testova bilo pozitivno svega 58, ali uprkos manjem broju zaraženih nadležn upozoravaju da je važno poštovati mere. To, pre svega, znači upotrebu zaštitne maske u zatvorenom prostoru, često pranje ruku i dezinfekciju, kao i fizičku distancu.

Juče su zabeležena tri smrtna slučaja.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Srbija u ovom trenutku ima na 4 mesta mogućnosti za testiranje

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena.

    17. maj 2020 | 15:32

    Znate šta, nekad pomislim da smo mi koji poštujemo mere, pravilno nosimo maske, poštujemo distancu itd, BUDALE.

  • Sale

    17. maj 2020 | 15:12

    Ja sam tvrdio da sa ovakvim nasim ponasanjem, ignorisanja postojanja zaraze, sledi nam katastrofa. Niko ne moze da nas spasi od nas samih. Vucic ji tum e pokusao da nas zastiti, stalno trube kako da se ponasamo, a mi lupamo u kante i psujemo ih sve. E sad kad smo "slobodni" sa ovakvim ponasanjem idrmo do djavola.

  • Aca 2

    17. maj 2020 | 15:24

    Ma mi ne zasluzujemo ni da nas lece. Sto da doktori i sestre umiru a mi se zaj....o. Hocemo da smo slobodni, ne nosimo maske a da nas virus ne napada. I onda kukamo kad krene bolest i jos da nas lece ljudi, umiru zaradi nas i jos sve drzava da placa. Pa.ko je ovde lud i ko ce to sve da sponzorise. Treba da svako ko se zeza da plati svoje lecenje pa ko moze nek se leci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA