Dr Kon o antivakcinašima: Pre bi izabrali smrt od zarazne bolesti od toga da se vakcinišu?!

 
 ≫ 
  • 43

Naš čuveni epidemiolog Predrag Kon neretko je meta uvreda antivakcinaša: Ovo je njegov najnoviji odgovor

SRBIJA KORONA BILANS PREDRAG KON, DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Vakcina za korona virus još nije pronađena, a stručnjaci kažu da ćemo morati još mnogo da sačekamo dok ona ne bude proizvedena. Međutim, dok mnogi iščekuju imunizaciju od nove pošasti, vakcina uopšte je kao izum ponovo došla u žižu rasprave na društvenim mrežama. I ponovo se oglasio dr Predrag Kon.

Dr Kon Printskrin: Facebook

Dok neki protivnici neosnovano strepe od vakcinacije, ističu teorije zavere i apsolutno protivljenje cepljenju, drugi nemaju ništa protiv vakcine, ali ipak sumnjaju da se ponekad iza kulisa kriju i neki interesi. Naravno, postoje i pobornici vakcinacije, a u celom tom miksu različitih mišljenja, padaju pretnje i uvrede.

Vakcina, doktor, pacijent, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Meta uvreda neretko je naš čuveni epidemiolog Predrag Kon. Ovo je njegov najnoviji odgovor.

- Interesantno je da se oni koji se u svim situacijama izjašnjavaju protiv vakcinacije, čak povremeno i otvoreno kažu da bi pre izabrali smrt od zarazne bolesti od toga da se vakcinišu?! Dakle, ti ljudi vrlo često meni spočitavaju da pretim!? Ne... Nijedan razlog za tako nešto. Žao mi je što će kad tad u životu upasti u žestok konflikt sa društvom i zakonom. Nema veze sa mnom. Želim im uvek sve najbolje - napisao je Kon na svom fejsbuk profilu.

Video: Da li će vakcina protiv korona virusa biti obavezna?

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sl

    6. maj 2020 | 22:45

    Volela bih da ga pitam vezano i za MMR vakcinu koju deca treba da prime sa navrsenih godinu dana,zbog koje je doticni gospodin bio u sukobu sa prof.Dr.Nestorovicem(kome se inace divim i verujem sve sto kaze),za koga je dot.takodje predlagao da se Prof.oduzme licenca jer je covek iskreno i javno rekao da ta vakcina izaziva autizam(sto su kasnije i Amerikanci priznali),dakle,zelela bih da ga pitam,zasto se uslovljavaju roditelji,a takodje i deca koja je ne prime,nemaju masu prava u buducnosti,DA LI JE BEZAZLENIJE DA MI DETE DOBIJE SITNE BOGINJE,ZAUSKE I JOS JEDAN JE OSIP U PITANJU(ne znam tacno koji),ILI NE DAJ BOZE AUTIZAM?Inace sam i sama prelezala i sitne boginje i zauske i ziva sam i zdrava i nisam nikog zarazila time?Eto,volela bih da mi gospodin to objasni za pocetak?

  • Johan

    6. maj 2020 | 23:09

    Aj oladi ,i sutra nepojavljuj se nigde u medijima . Sjaši nam sa grbače matori !

  • Milan

    6. maj 2020 | 23:01

    Aman covece sjasi malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA