Studentski domovi biće ispražnjeni od kovid pacijenata i epidemiološki spremni za studente

 
 ≫ 
  • 2

- Nikakva odluka nije donesena, jedan od uslova je da se studentski domovi isprazne i da se po svim epidemiološkim merama taj prostor osposobi za boravak stuudenata - naveo je danas Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo

Sredinom maja će se studenti vratiti na fakultete i u studentske domove. Domovi su u međuvremenu, poput Studentskog centra u Nišu bili privremeni smeštaj za lakše obolele od korona virusa. Kada će pacijenti izaći iz smeštaja da bi u nekom trenutku studenti mogli da se vrate u svoje sobe, odgovarao je danas Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, krizni štab je doneo neke odluke vezano za rad predškolskih ustanova i niših razreda.

- Ali još nikakva odluka nije donesena za nastavak školske godine ni za osnovne, ni za srednje škole ni za nastavu na fakultetima, nikakva odluka nije donesena, jedan od uslova je da se studentski domovi isprazne i da se po svim epidemiološkim merama taj prostor osposobi za boravak stuudenata - naglasio je Gojković.

On je to rekao odgovarajući na konstataciju novinara da je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio da će se studenti već od sledeće nedelje vraćati u studentske domove i pitanje da li se razgovaralo o tome kako će taj povratak izgledati u studentskom centru u Nišu, gde su sada smeštena 164 zaražena.

Kliničari bili za rigidne mere

Govoreći o popuštanju mera, Gojković je rekao da su kliničari bili za maksimalno rigidne mere, jer je njima u potpunosti u interesu da imaju što manje pacijenata.

- Imali smo i ljude koji su bili za još liberalnije stavove, ali gledajući našu epidemiološku situaciju imamo ispod 5 odsto broja zaraženih u odnosu na broj testiranih, imamo dobar pregled situacije, danas smo na kriznom štabu jednoglasno doneli odluku, moramo polako da ulazimo u normalne tokove života, a gledajući našu situaciju i dalje je neophodno dati do značaja merama distanciranja. Izlazimo iz faze izolacije i prelazimo na ličnu odgovornost. Mere ostaju iste u subotu i nedelju kao što su danas, maksimalno izbegavanje kontakata, to je ključ u narednom vremenskom periodu,

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Molimo vas da zbog svog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih obratite pažnju na priložena uputstva o ponašanju u kući i van nje tokom pandemije korona virusa:

Video: Dr Stevanović apeluje na ljude i u blažim merama: Izbegavajte kontakte, nosite maske i rukavice

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    30. april 2020 | 17:45

    Ne mogu da verujem. Ua komunisti, a dom nosi naslov Slobodana Penezića Krcuna. Ej bre, pa on uhapsio Kalabića i čiča Draži junačke Srpske sinove , ha, ha i još ........ha!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA