Priča najpopularnije bake u Srbiji: Kao dete je gledala bogate dok jedu marmeladu i kupila ostatke

 
 ≫ 
  • 20

Kako su godine prolazile, prestala je da se igra sa njima i obećala sebi da će se potruditi da se nikad više u životu ne grabi oko tuđih mrvica

Marko Marijoković, baka Dragica Foto: Marko Marijoković Instagram

Baka Dragica (68) iz Gaja je poslednjih meseci jedna od glavnih tema na Instagramu u Srbiji. Za to je zaslužan njen unuk Marko koji, kako je Telegraf.rs već pisao, svakodnevno objavljuje njihove zajedničke, komične snimke. Ova baka je svojom iskrenošću, jednostavnošću i humorom do sada privukla i dosta pratilaca, pa ta brojka sada prelazi 106.000.

Sa Dragicom smo vas upoznali u prethodnom tekstu, a Marko je nakon toga ispričao i jedan deo njenog života koji u isto vreme rastužuje, ali i nosi pouku sa sobom.

Uz obaveznu fotografiju ovog dvojca, napisao je nekoliko redova o jednoj klupi u vinogradu u Gaju:

"Priča o jednoj klupi kod vinograda u Gaju počinje pre više od 60 godina. Baka se ovde kao dete igrala sa svima iz kraja. Uglavnom je većina bila siromašna, ali je tu bila i jedna bogata porodica u komšiluku.

Deca iz bogate porodice dolazila bi i sa sobom nosila kriške hleba namazane puterom i marmeladom i jela dok su ih siromašni klinci posmatrali.

 
 
 
View this post on Instagram
Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole playing softly in backroundA post shared by Marko Marijoković (@marko_marijokovic) on

Onda bi u nekom trenutku, kad se zasite, bacila deo kriške hleba sa puterom i marmeladom na zemlju, a siromašna deca bi se pobila ko će pre da se domogne mrvica na zemlji, uključujući i Dragicu.

Kaže da je uspela mnogo puta da ugrabi deo, i da joj je u tom trenutku to bilo nešto najslađe što je pojela.

Kako su godine prolazile, prestala je da se igra sa njima i obećala sebi da će se potruditi da se nikad više u životu ne grabi oko tuđih mrvica.

Kad sam bio mali, uvek bi me ova priča rastužila, ali sad, kad je se prisetim, u meni budi neku vrstu večnog ponosa. Danas, moja baka ima pun špajz domaće marmelade, a puter može da kupi kad god poželi. I sve je to uspela svojim trudom. Jer kad se oko nečega zaista potrudiš, uspećeš."

Ako ste nekim slučajem zaboravili, podsećamo vas na samo neke od klipova bake i unuka iz Gaja.

 
 
 
View this post on Instagram
Ukoliko je brašnu u kući istekao rok, može poslužiti kao sjajan način da ispitate porodične odnoseA post shared by Marko Marijoković (@marko_marijokovic) on

 
 
 
View this post on Instagram
Gasite internet.A post shared by Marko Marijoković (@marko_marijokovic) on

 
 
 
View this post on Instagram
Za mene - jedini predstavnik na Evroviziji 🌪A post shared by Marko Marijoković (@marko_marijokovic) on

Video: Baka Ruža je jedina živa rođaka Čučuk Stane: Imala je zakopano blago, sve su nam ukrali

(J. Stakić)

Video: Lokalizovan požar kod tramvajskog mosta: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA