Prelepa slika iz Šumadije: Elena (16) vozi traktor kao iskusan vozač i sanja da postane vojnik

 
 ≫ 
  • 11

Elena Mirković iz šumadijskog sela Borač ima samo 16 godina, a sa velikim traktorom, čuvenim IMT-om, barata kao da joj je duplo više

Elena Mitrović Foto: RINA

Možda je korona virus sa plodnih seoskih oranica udaljio one najstarije, ali njive ipak nisu ostale puste jer poslova su se rado prihvatili njihovi naslednici, pa čak i oni najmlađi. Elena Mirković iz šumadijskog sela Borač ima samo 16 godina, a sa velikim traktorom, čuvenim IMT-om, barata kao da joj je duplo više. Bez problema ova devojčica prelazi preko oronulog makadama, zaobilazi velike rupe i vraća se u rikverc kad neko naiđe iz suprotnog pravca.

- Kod nas u selu ne možete nigde bez traktora, tako sam i ja uz tatu naučila da vozim kad sam imala deset godina. Slično je i sa mojim vršnjacima, svi mi od malih nogu naučimo sve seoske poslove. Iako nema puno devojaka koje u selu voze traktor, na mene su već navikli", kaže Elena za RINU.

Elena Mitrović Foto: RINA

Ova vredna Šumadinka učenica je drugog razreda Saobraćajne škole u Kragujevcu. Po svemu sudeći, njena izolacija u doba korona virusa, dosta je drugačija od one kakvu imaju tinejdžeri u gradu. Nema dokonluka i žaljenja što se kafe ne ispijaju po kafićima.

I iako su mnogi iz sela Borač otišli i napravili karijeru u velikim gradovima, Elena ima malo drugačije planove.

- Kad se srednja škola privede kraju, odmah se prijavljujem na služenje vojnog roka, a moj cilj jeste da postanem profesionalni vojnik i služim otadžbini - rekla je ona.

Video: Od Jelenine lepote zastaje dah, a kad uzme aparat za varenje, svi misle da se šali

(Telegraf.rs/RINA)

Video: Promocija knjige "Onaj događaj od A do Š" Jasminke Petrović na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SG

    25. april 2020 | 21:25

    Bravo devojko,poseduješ nešto na čemu mogu mnogi da ti pozavide,shvatićeš sve kad porasteš.

  • DARKO 100%

    25. april 2020 | 20:27

    Bori se uvek u zivotu da ostvaris svoje snove,onaj ko ostvari svoj san taj moze i svaki drugi,a to je stepepenik vise za uspeh u zivotu,kao sto je rekao Martin Luter King JA IMAM SAN

  • Ivan

    25. april 2020 | 19:58

    Najbolje jos da postanes muskarac..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA