Ministar Lončar objasnio kako će izgledati naš život nakon ukidanja mera: Moraćemo nositi 2 stvari

 
 ≫ 

- Mi moramo da se naviknemo da živimo sa korona virusom - poručio je ministar Lončar

SRBIJA VIRUS BILANS GORAN STEVANOVIĆ, ZLATIBOR LONČAR, SRĐA JANKOVIĆ Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kakve god da se mere budu donosile, ili sadašnje ukidale, maske i rukavice ćemo i dalje nositi - zaključak je sa današnje konferencije za medije. Kako je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, istakao, bez ove dve stvari više nigde nećemo ići.

- Mi moramo da se naviknemo da živimo sa korona virusom. Ne treba da gledamo kakve su mere na snazi, već šta možemo da uradimo da živimo sa tim. Šta god sutra da se dešava, kakve god mere da se donose, morate da znate da nećemo ići bez maske nigde: ni u restoran, kafiće, tržne centre, kod frizera... - naglasio je Lončar.

- Možete da proverite u svakoj apoteci i videćete da možete kupiti i masku i rukavice. Mi vas molimo da te mere zaštite ispoštujete, omogućili smo vam da imate ono što je neophodno za to - dodao je Lončar.

Kako se približava 1. maj, ali i jedna od najvećih slava u Srbiji, Đurđevdan, neizbežno pitanje je bilo da li će se mere ukidati ili ublažiti do tad.

- Ne želimo ni da pogrešimo, ni da zakasnimo negde. Ne odugovlačimo sa odgovorom šta će biti za 1. maj ili Đurđevdan, samo moramo mnogo faktora uzeti u obzir da bismo doneli bilo kakvu odluku - rekao je ministar.

Broj zaraženih prešao 7.000

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 3.281 osoba, od kojih je bilo 224 pozitivno na prisustvo korona virusa. Preminule su još četiri osobe.

Na respiratoru su 104 pacijenta.

Video: Dok mi ne shvatimo šta je rizik, nemojte očekivati da bude bolje

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    22. april 2020 | 19:50

    Dragi moji političari, draga moja struko, mislim da ste svi UGASILI kod ovog naroda. Niko vam više ne veruje. A baš se trudite da bude sve gore i gore.

  • xxx

    22. april 2020 | 20:12

    O cemu bre vi ministre pricate? Gde vi zivite?)Znate li da maska kosta 106 dinara?A znate li da je efikasna samo nekoliko sati,ajde recimo ds je koristimo i ceo jedan dan,hajde i dva ! A znate li da jednoj porodici dnevno treba 500 dinara za maske,to vam dodje minimum7500 dinara?! A znate li da 50% stanovnistva prima nepunih 30 000 dinara,ovih meseci i to je diskutabilno!? A hrana,a racuni,a lekovi,a deca?! Jos i za maske i rukavice 10 000 dinara?! Pa vi kao da ste s marsa pali,strasno!!!

  • Pitam?

    22. april 2020 | 18:32

    Ima li neko da spasi ovaj narod od ovakve politike??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA