Ko je napravio propust pa je korona virus ušao u domove za stare, a rečeno je da "muva ne sme ući"

 
 ≫ 
  • 38

- Odmah u početku su drastične mere naložene svim direktorima tih ustanova. Neki su se,nažalost oglušili o njih - kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

Konferencija Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Korona virus ušao je u 17 ustanova socijalnog tipa među kojima su uglavnom domovi za stare, a pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković objasnio je na današnjoj konferenciji odgovarajući na pitanje našeg portala, kako je COVID ušao u njih ako je rečeno da ne sme ni muva da uđe.

- Mi smo od početka sugerisali da je to jedna od slabijih tačaka celog sistema s obzirom na veliki broj gerijatrijskih pacijenata, starije i obolele populacije koja boravim u takvim sredinama.  Zbog toga su i u početka drastične mere naložene svim direktorima tih ustanova. Neki su se, nažalost, oglušili o njih i tu će državni organi spovesti postupks eu skaldu sa sa zakonom, i svi će takvi biti sankcionisani. Neće biti sigurno nikakvog popuštanja - kaže Gojković.

On podseća da Srbija ima posla sa nevidljivim neprijateljem, kao i da veliki broj zaraženih nema nikakve simptome.

-  Takve imamo i zdravstvene radnike i radnike koji rade u socijalnim domovima, službama, a koji nakon posla odlaze kući.  Na njima je da preduprede sve mogućnosti daljih bilo kakvih kontakata, međutim, to je teško jer i oni imaju svoje ukućane koji se kreću. Zbog toga su sve naše molbe da se što više socijalno distanciramo i smanjimo mogućnost prenosa čoveka na čoveka - kazao je on i za kraj dodao da je sreća što je korona u ove ustanove ušla tek nakon mesec dana od početka epidemije. 

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Domovi za stare: Od početka smo sugerisali da je to jedna od slabih tačaka celog sistema

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    18. april 2020 | 20:01

    Policija ne sme nikog kazniti zbog nepoštovanja policijskog časa jer ni jedan gradjanin ove zemlje ne dobija obaveštenje pisanim putem na kućnu adresu. Šta će neko ko nema ili ne gleda televizor? Ne čita novine? Nema internet?

  • Пфк

    18. april 2020 | 19:42

    Вероватно смо ми грађани криви, где ова непогрешива власт да буде крива немогуће!

  • Betmenova lepsa polovina

    18. april 2020 | 20:15

    Ma mora da je narod kriv... negi kad ce 100 e?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA