Da li su mere Srbije liberalne ili rigorozne i da li su dale rezultat? "Prepušteni smo sami sebi"

 
 ≫ 
  • 79

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar otkrio kakva su bila njegova očekivanja, te da je savezništvo izostalo, kao i da iz tog razloga Srbija odlučuje sama o načinu suzbijanja epidemije

Na današnjoj konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je na pitanje o tome gde je mesto Srbije na lestvici država koje su se opredelile za različite mere - liberalne ili rigorozne, te kom je polu bliži ovdašnji pristup struke i države.

- Nažalost se potvrdilo ono na šta smo apelovali, a to je da je ova stvar sa koronom globalna, ne samo stvar Srbije. Mislili smo da je neopohodno da se udruže zemlje cele Evrope, ne samo EU. Mislim da bi bilo mnogo bolje da smo seli svi zajedno i onda bismo izbegli sve ove dileme, problem bismo rešili brže.

Nadam se da će neko iz ovog primera u budućnosti to imati na umu i da će biti spremniji za neke situacije koje će se javiti, te da će udružiti sve kapacitete. Nadam se da će neko izvući pouku.

SRBIJA KORONA BILANS Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Mi smo ovog puta prepušteni sami sebi, a najbitnije nam je zdravlje i život naših građana. Pratimo šta se dešava i u drugim zemljama, na osnovu rezultata, preporuke struke i njihove analize, donosićemo dalje mere.

Čujemo sve savete drugih. Analiziramo ih, ali moraćemo da radimo ono što je najbitnije za naš mentalitet, za naše ljude. Treba da broj obolelih pada dve nedelje, i da padne ispod pet procenata da bismo mogli da kažemo da imamo rezultat.

Do tada moramo da budemo skoncentrisani i da poštujemo mere - nema kontakata - podsetio je Lončar odgovarajući na pitanje.

Video: Stevanović o komunikaciji obolelih sa porodicama

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma da

    15. april 2020 | 17:59

    Belorusa 9.5 miliona, nemaju gotovo nikakve mere, igraju čak i fudbal, prvenstvo,što je po meni čista ludost ali 3728 obolelih, 36 mrtvih. Srbija mesec dana u zatvoru, na manje od 7 miliona stanovnika 4873 obolela i 99 mrtvih, i treba da slavimo odlične mere ???

  • Laki

    15. april 2020 | 17:50

    Ajde meni sad objasni: pune ulice, bulevare, poste, redovi danas kilometarski ispred radnji, prodavnica... sta si dobio sa samicom, a tek sutra i u petak na ulicama Beograda bice stotine hiljada ljudi... ali rastojanje se postuje, maske nose ljudi ima i likova koji ne nose ali ok. rastojanje funkcionise Zasto ovaj zatvor i dalje??? Je l nesto nije bilo u redu na pocetku pa je moralo ovako ili nesto ovde nije kako treba?! Muci narod, a u isto vreme ga i ponizavaj i krivi za sve, ruzna i je i cudna celokupna slika. Vlast je nezadovoljna, narodu je prekipelo.. Ko je u pravu???

  • Rastko

    15. april 2020 | 21:45

    Efikasne su do bola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA