Prvo obraćanje Kona: Taj nivo bezobrazluka prevazišao je sve. Pogodila me molba Sinoda SPC

 
 ≫ 

Naveo razloge za donošenje radikalne odluke, koja je kasnije povučena

Nakon što je u javnosti odjeknula poruka epidemiologa Predraga Kona, koji je u proteklom periodu bio jedan od donosilaca odluka na čelu republičkog Kriznog štaba, sačinjenog od stručnjaka i premijerke Brnabić, on se obratio sa konferencije za medije, komentarišući ono što se dešavalo od početka ovoga dana i što je utrlo put njegovoj objavi i odluci.

On je naveo da je reagovao na kritike koje su se pretvorile u napade, te da to nije bio jedini motiv.

- Ja sam na svom FB nalogu napisao jednu poruku, nakon što sam bio izložen ozbiljnim kritikama, koje nisu bile samo kritike, već i napadi na mene lično i stručnog tima. Napisao sam da posao treba da preuzme neko ko to bolje može da radi, jer je taj nivo bezobrazluka prevazišao ono što je prihvatljivo. To je jedna strana te priče.

Pored toga, duboko me pogodila molba Sinoda SPC, zato što potpuno negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spase život. Do te mere ima nerazumevanja u javnosti, shvatio sam da treba da se sklonim - naveo je šta ge je podstaklo da se obrati javnosti porukom, ipak navodeći da je u pitanju njegov privatan nalog na Fejsbuku, te da nije otvoren za javnost.

Utom je bio i na razgovoru sa predstavnicima države, koji su reagovali podrškom, posle čega je odlučeno da Kon ostane na čelu tima epidemiologa.

Predrag Kon Foto: Printskrim Facebook

- Bio sam na razgovoru kod predsednika i premijerke. Jasno je da profesionalnu obavezu imam, svestan sam je. Osećam dužnost zbog toga što je to uopšte došlo do javnosti, da to pokušam da objasnim.

Moram da kažem da imam snažnu podršku predsednika. Bez toga ne bismo bili u stanju ništa da uradimo, osim da pričamo. Kako god to zvučalo u ovom trenutku, potpuno svestan politizacije, to je nužno da se kaže, jer je istina - ispričao je na konferenciji.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    14. april 2020 | 15:53

    Mene je sramota da citam u koji kontekst se stavlja Srpska pravoskavna crkva. Jos vise me je sramota ko ima smelosti i obraza da komentarise odluke sinoda.

  • Mane

    14. april 2020 | 16:14

    Svaka čast doktoru Konu kako ih je šmekerski spustio... Hvala doktore na svom trudu i zalaganju za ovaj virus....

  • Mikica

    14. april 2020 | 15:54

    Molim te predsednice daj nam pravo da nakon 48 dana posta na vodi i ulju se udostojimo Svetog pricesta... Nemoj molim te da nam to branis... Tako ti Bog pomogao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA