Poruka dr Jovanović iz Leskovca pacijentima: Ponašajmo se bez panike i straha, treba nam mir u glavi

 
 ≫ 
  • 10

On je pre nekoliko dana preuzeo staranja o infektivnom odeljenju nakon što su oboleli načelnik i skoro svi medicinski radnici

Korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Načelnik Službe za pneumoftiziologiju leskovačke bolnice dr Dragan Jovanović pacijentima se obratio na Fejsbuku porukom "ponašajmo se bez panike i nervoze".

Jovanović je pre nekoliko dana preuzeo i starenje o infektivnom odeljenju posle otkrivanja prisustva korona virusa kod načelnika tog odeljenja i skoro svih lekara i medicinskog osoblja, prenosi Jugpress.com.

Njegovu poruku prenosimo u celosti:

"Dragi moji prijatelji, pacijenti i potencijalni pacijenti, ajmo da shvatimo covid-19 infekciju kao svaku virusnu infekciju koja je nova, a stara. Ponašajmo se bez panike i visoko konzumiranog stresa koji i tako smanjen imunitet cov. virus prepoznaje strah i u strahu, mi mu omogućavamo i otvaramo put ka napredovanju… postajemo mu katalizator razvoja.

Izdignimo se.. izbacimo strah od slika i priča.. koja pravi u vama veći stepen panike.

Dakle, isključimo paniku i strah, omogućimo ličnom imunitetu napredak, a ne pad. I savladaćemo, snagom duše sa verom, izlečenje. Shvatimo da je ovo samo virus ko i svaki drugi i da nam treba mir u glavi.

Isključimo stanje konzumiranog stresa i panike i imaćemo rast imuniteta. Jačajmo samopuzdanje i snagu ličnosti.

Zapamtite, isključite strahove i paniku, a koja je već našla put mnogo ranije u našim dušama serviranim informacijama koje su uvek najčešće negativne.

Dakle, menjajmo sebe. Isključimo paniku i strah, omogućimo sebi bolju odbranu. Shvatimo virusnu infekciju kao svaku drugu…

Umirimo glavu, vladajmo sobom, ne dozvolite da vašom glavom caruju strah i panika.

Ako to umete, uz imuno terapiju, imaćete brzi oporavak. Zapamtite ovo u vašoj glavi i duši molim vas - napisao je doktor Jovanović.

Video: Nemamo kadra! Ne možemo da izdržimo ovaj pritisak za masovno testiranje

(Telegraf.rs)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moša

    11. april 2020 | 22:12

    doktore sa vašim znanjem i našom podrskom prebrodićemo ovo zlo, sretno vam bilo.

  • LE

    11. april 2020 | 22:18

    Pametan doktor i treba tako bez straha,lako je zdravom da to kaže ali mnogo teško bolesnom da realizuje,njegova retorika ne bi mi mnogo pomogla.

  • Ej

    12. april 2020 | 11:51

    Svaka vam cast!!!! Jedini normalan!!!! Bravo i hvala!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA