Moja onlajn učionica: Sistem učenja na daljinu za đake u Srbiji

 
 ≫ 
  • 0

Mojaucionica.gov.rs je sajt koji je uspostavila kompanija Comtrade u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarijom za informacione tehnologije i eUpravu, kako bi poboljšala iskustvo učenja na daljinu

učenje studiranje na daljinu, online nastava, devojka, racunar, laptop, rad od kuće Foto: Shutterstock

Online platformu TeslaEDU za vreme pandemije Comtrade svim osnovnim i srednjim školama u našoj zemlji nudi besplatno.

U skladu sa vanrednim okolnostima u zemlji, nastava u školama i komunikacija između nastavnika i učenika odvija se pomoću raznih tehnologija koje školarcima pomažu da nastave sa učenjem i radom. Praksa pokazuje da bi postojanje jedne centralne platforme, gde bi najveći broj zadataka mogao da se centralizovano obavlja, bilo dobrodošlo. „Moja učionica TeslaEDU“ je online platforma posebno prilagođena za ove potrebe: učenici na adresi mojaucionica.gov.rs mogu proučavati školske materijale, primati i predavati zadatke, slušati onlajn predavanja, dopisivati se, pa čak i raditi testove.

Ova jedinstvena platforma, koja obuhvata sve što je neophodno za neometano učenje na daljinu, uspostavljena je u saradnji kompanije Comtrade sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarijom za informacione tehnologije i eUpravu. Kako bi učenicima širom Srbije pomogli da se bolje snađu u „virtuelnim“ aktivnostima, Comtrade je ovu uslugu ponudio u potpunosti besplatno.

Lako i jednostavno korišćenje

- Platformi ’Moja učionica TeslaEDU’ učenici Republike Srbije mogu da pristupe sa svojih računara, tableta ili čak pametnih telefona, putem korisničkih naloga koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ona se veoma lako i jednostavno koristi. Ideja je da budemo odgovorni i solidarni, i u našoj oblasti rada učinimo sve što možemo kako bismo mladima olakšali prilagođavanje na nove uslove, sa kojima se svi sada suočavamo - ističu iz kompanije Comtrade.

Tesla, logo EDU škola online Foto: Tesla

Platforma TeslaEDU je lokalno hostovana na resursima Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu i dostupna je svim đacima i nastavnicima osnovnog i srednje školskog obrazovanja - što je čini jednim od najvećih sistema u ovoj oblasti u regionu. Platforma je uvrštena i među preporučene alate na sajtu rasporednastave.gov.rs jer nudi opcije predavanja, onlajn ocenjivanja, zadavanja domaćih zadataka, diskusija, pa čak i praćenja prisustva. TeslaEDU je dostupna bilo kada, sa bilo koje lokacije i bilo kog uređaja.

Različiti vidovi bodovanja učenika

Osim toga, u skladu sa odabranim načinom rada, platforma omogućuje i različite vidove bodovanja učenika, poput sakupljanja poena na osnovu kojih nastavnik može odrediti neki vid nagrade za najbolje učenike. Na primer, moguća je dodela bedževa koji se mogu podeliti na društvenim mrežama.

- Čak i u vanrednim okolnostima, nastava bi trebalo da bude zanimljiva. Verujemo da će đacima biti interesantno da budu ’na časovima’ preko svojih telefona ili kompjutera, koji su pre uglavnom bili ’rezervisani’ za vannastavne aktivnosti. Moja učionica otvara prostor da se savremene tehnologije koriste u obrazovanju na interaktivan i zabavan način - dodaju iz Comtrade-a.

Video: Digitalna solidarnost: Comtrade System Integration pruža podršku u borbi protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA