Zavirili su u leskovačku bolnicu i proverili da li je spremna za koronu: U hodnicima su samo oni

 
 ≫ 
  • 0

Zaraženi pacijenti trenutno se nalaze na Infektivnom i Grudnom odeljenju. Tamo su smešteni i svi pacijenti koji su pod sumnjom da su inficirani

Leskovac bolnica Printskrin: Youtube

U ovom trenutku najbitnije je da korona virus ne uđe u bolnice, ponavljaju stalno zdravstveni radnici. Svi su pod maskama i sa rukavicama, a na odeljenjima gde su izolovani pacijenti, pod skafanderima i punom zaštitnom opremom.

Tako izgleda leskovačka Opšta bolnica koja je juče počela da uzima i uzorke svih zaposlenih, ali i pacijenata, svedoče reporteri Jugmedije.

Relativno je mirno, nema panike, pacijenti su u sobama, a i osoblje se kreće hodnicima samo kada to mora. Na sve pacijente se motri iz minuta u minut.

- Za sada smo veoma dobro opremljeni i spremni smo za prijem većeg broja pacijenata. Iskreno se nadam da nećemo popuniti sve kapacitete - kaže za juGmediu direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

Zaraženi pacijenti trenutno se nalaze na Infektivnom i Grudnom odeljenju. Tamo su smešteni i svi pacijenti koji su pod sumnjom da su inficirani.

Za prijem novih već su pripremljene zgrade psihijatrije i fizikalne terapije.

Video: Srbija po ugledu na Kinu: Počela izgradnja bolnice za obolele od korona virusa

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak namerno potencijalnog izazivanja sudara na autoputu: Zbog ovakvih stvari se gine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA