Epidemiolog otkrio kad može doći do pada u broju obolelih od korone: Bitne su naredne 2 nedelje

 
  • 21

- Sledeća nedelja biće teška, ali bitno je da izdržimo - kaže Tiodorović

Epidemiolog Branislav Tiodorović očekuje da će krajem apila doći do znatnijeg pada u broju obolelih od korona virusa u Srbiji.

- Ako izdržimo naredne dve nedelje, znači da ćemo moći dobro da se nosimo sve do kraja aprila, kada očekujemo da će doći do znatnijeg pada, a u maju očekujemo sporadične slučajeve - rekao je Tiodorović.

- Sledeća nedelja biće teška, ali ako izdržimo disciplinovano još 15 dana, tada možemo reći da smo na dobrom putu da neprijatelja uhvatimo za rogove- rekao je Tiodorović.

On je dodao da se očekuje sve više potvrđenih slučajeva korona virusa, ali je ukazao da sada postoji drugačija strategija, da će se testirati veći broj ljudi i da će lakše oboleli odmah biti izolovani u halama, čime će se, kako je naveo, sprečiti širenje virusa i steći jasnija slika o tačnom broju obolelih.

- Svestan sam da je teško davati prognoze, pogotovo kada nemate sve podatke, jer mi smo sada testirali mali broj ljudi, teške bolesnike, a sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti. Sada to rade i domovi zdravlja i sve će ići mnogo brže - rekao je Tiodorović.

Video: Kon: Beograd je sa dodatnim rizikom, nema popuštanja mera, to se mora naglasiti

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hs

    26. mart 2020 | 09:48

    Pitanje ko moze da izdrzi jos 15 dana bez plata

  • Mića iz kafića

    26. mart 2020 | 09:55

    Kakva su ovo vremena došla moraću i nik promeniti jer ne odgovara činjenicama. Evo javno oglašavam da sam od pre neki dan: Mića bez kafića.

  • Miki

    26. mart 2020 | 09:05

    Ne verujem u nikakve prognoze više, rekli da će biti sunce a ono pala kiša tako je i ovo isto samo nagađanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA