Milanka šije i poklanja pamučne maske: Treba joj 10 minuta, bolnici je već dala 100 i nastavlja

 
 ≫ 
  • 15

- Ova maska treba svakog dana da se pere i pegla na visokoj temperaturi da bi bila sterilna - kaže Milanka

Šapčanka Milanka Petrović na svojoj "Bagat" mašini od juče šije pamučne zaštite maske. Prvih stotinu maski je poklonila je ovdašnjoj bolnici, izvesnu količinu je namenila Zavodu za javno zdravlje, a čim završi šivenje, masku pokloni i svakome ko joj zatraži.

- Šijem sama, a deca mi pomažu tako što iskroje materijal i tako uspem za deset minuta da završim jednu masku. Materijal je prirodni pamuk koji sam imala u svom ormanu i rešila sam da ga ovako iskoristim jer u apotekama ne mogu svi da nabave zaštitnu masku. Ova maska treba svakog dana da se pere i pegla na visokoj temperaturi da bi bila sterilna - kaže Milanka koja na ovaj način učestvuje u borbi protiv korona virusa.

Milanka Petrović, šije maske Foto: D. G.

Milanki se za pomoć obratilo više Šapčana koji su čuli da šije maske i svima ih je poklonila.

Milanka Petrović, šije maske Foto: D. G.

S obzirom da je skoro potrošila svoj materijal i da bi "proizvodnja" narednih dana mogla da bude prekinuta, danas je Milanku obradovala jedna sugrađanka koja će joj pokloniti izvesnu količinu pamuka za nove maske.

Milanka Petrović, šije maske Foto: D. G.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(D.G.)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    19. mart 2020 | 08:39

    Bravo Gospodjo ,svaka cast ! To je humanost ! Zivi bili 100 godina !

  • Jovan

    19. mart 2020 | 10:25

    Ovo isto rade i nase zene zaposlene u vešeraju u krusevackoj bolnici , a verujem i u drugim ustanovama, ljudi siju po 200 maski dnevno, a rade za minimalac (26000 din sramotno) i izuzeti su od prethodnog povecanja a i od novog najavljenog povecanja plata u zdravstvu, zato bih zamolio da ako neko od nadleznih procita ovaj komentar, obrati paznju i na ostale ljude iz senka nemedicinsko osoblje koji rade zajedno sa nama medicinskim radnucima i daju sebe isto kao i mi isto kao i nama ja se zahvaljujem servurkama, spremacicama, zaposlenima u bolnickim vesernicama, bilnicarima na velikom zalaganju i riziku a za minimalnu platu. Naravno sve pohvale i ovoj divnoj gospođi 🌹👏👏👏♥️👍

  • nibrS

    19. mart 2020 | 08:26

    Svaka čast za humanu gospođu... ❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA