Najlepše slike iz Čačka u doba korone: Luka prvog dana vanrednog stanja nosi hranu najstarijima

 
 ≫ 
  • 14

Mladić Luka Petković iz Čačka poranio je jutros i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starijim sugrađanima

Luka Petković, Čačak, pomoć najstarijima, vanredno stanje Luka Petković zvoni na vrata onih kojima je pomoć najpotrebnija, Foto: RINA.rs

U ovom teškom periodu kad je korona virus paralisao skoro čitav svet, na ispitu je solidarnost i plemenitost svakog pojedinca.

Taj test već prvog dana vanredne situacije u Srbiji uspešno je položio Luka Petković iz Čačka koji je jutros poranio i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starim sugrađanima koji su prva meta i zbog toga ne mogu napolje.

- Želimo da sačuvamo naše starije. Ako izađu u grad oni su u opasnosti jer su najranjiviji kad je ovaj novi virus u pitanju i zato smo odlučili da ih poštedimo. Strogo vodimo računa da ne dođemo u kontakst sa njima. Oni nas pozovu, mi im ostavimo namirnice i lekove ispred vrata i odemo - rekao je Luka.

Luka Petković, Čačak, pomoć najstarijima, vanredno stanje Luka u akciji dostavljanja hrane starijim sugrađanima u Čačku, Foto: RINA.rs

Pomoć je bila potrebna i devedestogodišnjem Milanu Filipoviću, koji poštuje mere koje je propisala država.

- Iako sam u desetoj deceniji života, uveki sam sve svoje obaveze obavljao sam. Međutim, sada je siuacija takva da mi je pomoć drugih neophodna i zato sam mnogo zahvalan Luki koji je došao. On je zlatno dete i pokazao je svoje dobro srce u ovoj situaciji - izjavio je ovaj stari Čačanin.

Luka Petković, Čačak, pomoć najstarijima, vanredno stanje Milan Filipović kojem je mladić Luka pomogao, Foto: RINA.rs

Luka će i narednih dana trčati da bi mogao da pomogne svima kojima je to potrebno.

- Najviše nas pozivaju deca starih ljudi koji ne žive u državi, a imaju stare roditelje koji u ovoj situaciji nisu u mogućnosti da odu sami do prodavnice ili apoteke. Broj poziva se mnogo povećao i zato nam je u planu da angažujemo još dostavljača - poručio je ovaj humani mladić.

Video: Rumeni i zdravi Dragačevci se ne plaše korone: Ovako se srpski seljaci bore protiv virusa

(Telegraf.rs/RINA)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA