U Srbiji potvrđena dva nova slučaja: Od korona virusa obolelo 48 ljudi

 
 ≫ 
  • 81

U Srbiji danas registrovana dva nova slučaja

Korona virus, Region, Srbija, mapa Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U Republici Srbije je do 18 časova 15. marta 2020. godine registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva korona virusa.

Do poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 15 osoba, od koji je 2 uzorka bilo pozitivno. Pozitivni pacijenti nemaju težu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 283 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ministarstvo zdravlja uvelo 20 novih brojeva telefona

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja je uvelo dodatnih dvadeset brojeva telefona za sve informacije o COVID-19.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka.

Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

Listu svih brojeva telefona možete pronaći ovde.

Video: Skener 41-godišnje žene najbolje pokazuje na koji način korona virus uništava naša pluća

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makstor

    15. mart 2020 | 20:21

    Potrebno je da sve koji imaju virus drzati u karantinima do ozdravljenja, pravitikarantine od kasarni i slicnio, jer vecina njih koje puste kuci oni se setaju i prrenose dalje, na granicama napraviti satore i svi koji udju 15 dama karantin, samo disciplina i strogo.

  • neko iz mase

    15. mart 2020 | 18:48

    Zatvarajte sve. Dosta je bilo više .....

  • Bice bolje

    15. mart 2020 | 18:55

    Ako bude veceras doneta odluka nadam se ispravna i smanji se narod po ulicama i gradovima ja mislim da koliko toliko ce da pomogne da se zaraza brzo siri ali cucemo sta je odluceno mi tu nemozemo nista niti ko nas narod slusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA