Prvi slučaj korona virusa u Šumadiji: Kragujevčanin bio na putu, zaraženi Hrvat mu bio saputnik

 
 ≫ 
  • 9

Virusom korona zaražen je muškarac iz opštine Rekovac, koji se juče ujutru javio sam zbog simptoma koji su ukazivali da možda boluje od ove bolesti

Klinicki centar Kragujevac Foto: Marko Jovanović

Na infektivnoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu, zbrinut je pacijent kod koga je potvrđen korona virus Covid-19, prenosi RTS.

Ovo je prvi slučaj zaraze u Šumadiji, potvrđeno je u ovoj klinici.

Virusom korona zaražen je muškarac iz opštine Rekovac, koji se juče ujutru javio sam zbog simptoma koji su ukazivali da možda boluje od ove bolesti.

- Reč je o čoveku koji je putovao u inostranstvo zbog posla, a saputnik mu je bio Hrvat koji je prvi primetio simptome i već je u toj susednoj državi u karantinu sa ustanovljenom bolešću - rekao je direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu Dragan Vasiljević.

U toku dana iz ove klinike još 5 uzoraka krvi poslato je na analizu na Torlak u Beograd, ali rezultati još nisu poznati.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    14. mart 2020 | 09:30

    Ja sinoc u samoposlugu kad Kinez bira krompir i na kasu pored mene! Da li je bio u Kini ili saKinezima koji su boravili u Kini? Srbija je kasno reagovala. Granice otvorene, ulaze izlaze itd. Sada je kasno za prazne priče! Svako od nas je odgovoran za svoje zdravlje, a drzava cekala da se pojavi virus,tj. Da unesu virus u zemlju.

  • Gaki

    14. mart 2020 | 11:46

    @Bisenija. Prvi je naš čovek doneo iz Budimpešta i ne lupetaj. Nama uvek neko drugi kriv. Brini sama o sebi. I da znaš i kinezi su ljudi ko i mi a od takvih i mnogo bolji.

  • D88

    14. mart 2020 | 10:46

    E pa onda otkažite i izbore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA