Šarčević najavio: Sankcije za one koji na svoju ruku zatvaraju škole

 
  • 19

Tu je Ministarstvo prosvete, tu su školski odbori, ne mogu direktori tek tako da odlučuju da li će škola biti zatvorena

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola, da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

- Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u "Miki Petroviću Alasu" u Beogradu i u gimnaziji u Čačku - sedeli uveče i gledali šta da rade - rekao je Šarčević za Kurir.

On je naveo da mu se javljala rektorka UB da pita šta radi, koje su procedure i da nikakve odluke nije donosila na svoju ruku.

- Tu je Ministarstvo prosvete, tu su školski odbori, ne mogu direktori tek tako da odlučuju da li će škola biti zatvorena - rekao je Šarcević.

On je dodao da će, kada se situacija u vezi sa korona virusom stabilizuje i prođe, inspekcije raditi i da će svi biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Video: Brnabić: Nema zatvaranja škola, vrtića i fakulteta

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    13. mart 2020 | 13:51

    Najmladje naraštaje izlažete najvećem riziku. Nijedna škola u Bg nema manje od 500 do 600 učenika. Zar niste zabranili okupljanja u zatvorenom sa više od 100 ljudi. Krajnje licemerje.

  • Gg

    13. mart 2020 | 13:54

    Vi niste normalni u svim zemljama zatvaraju škole samo se vi pravite pametni .. moje dete neću ja pustiti pa sankcije udarajte meni ko roditelju

  • BOJAN

    13. mart 2020 | 13:50

    Pa sta ce ti onda direktori ako nemaju nikakve ingerncije puna podrska za direktore i za zatvaranje skola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA