Nestorović: Neću više da se šalim, šala u Srbiji je opasna. Predsedniče, nema potrebe da me branite

 
  • 32

Kampanja protiv mene je besmislena, ja ne živim od rejtinga, ja živim od pacijenata

Pulmolog Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj dr Branimir Nestorović rekao je danas nakon sastanka državnog vrha sa lekarima da više neće da se šali, pošto je, kako je rekao šala u Srbiji opasna. Istakao je da je kampanja protiv njega besmislena i zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću što ga brani, ali i napomenuo da za tim potrebe.

- Ja nemam politički i finansijski interes. Kampanja protiv mene je besmislena, ja ne živim od rejtinga, ja živim od pacijenata. Hvala predsedniku što me brani, nije mi potrebno. Mene brani 40 godina moga rada, mojih 10.000 pacijenata. Mislim da je to sasvim dovoljno - kazao je Nestorović.

On je ponovio da rizične grupe nisu deca, i da se zbog toga slaže sa odlukom da se škole ne zatvaraju, ali je posavetovao da se ona ipak ne mešaju sa bakama i dekama.

Slinavu decu ipak ne bi trebalo ostavljati neko vreme kod baka i deka, jer deca prenose starijima. Rizična grupa su stariji od 70 godina i prema poslednjim podacima pokazalo se da smrtnost nije tako velika kao što se pričalo. Koreanci su najviše ljudi testirali i utvrdili smrtnost od oko 0,9 odsto - rekao je Nestorović.

On je podvukao da koronavirus karakteriše da je najveći broj lako bolesnih i da je zato prevencija gotovo nemoguća.

- Zaraženi se dobro osećaju, naročito mladi, oni nastavljaju da se kreću, ne leže kod kuće, pa se zato bolest tako lako širi - objasnio je on.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    11. mart 2020 | 16:45

    A malo si preskočio da pomeneš ono lupetanje da su žene zaštićene estrogenom i da idu u shoping u italiju. Najsmešniji virus u istoriji čovečanstva? Reci to nekome kome je umro neko u porodici. Koga briga sto ti volis srbiju? Kakvo uvlačenje i bedno pravdanje. Primio si se bio da si stand up komičar, sada trpi posledice. Odgovornost je velika a tebi ona baš fali. Sada si mnogo pričao a ništa nisi rekao...ne umeš ni da se izviniš

  • MP

    11. mart 2020 | 16:36

    Postovala sa Vas (do sada pre par dana), dr Nestorovicu, postovala. Time sam sve rekla. Nekada su Vas gradjani cenili.

  • Leni

    11. mart 2020 | 23:05

    Sa cim se vi salite?!?! Da li je moguce??!! Sta prica ovaj covek??? Izasao je zajedno sa pedsednikom i kolegama da se obrati naciji, izneo niz katastrofalnih izjava i posle " salio sam se". Doktore, da si to uradio u Kini ili Rusiji pitanje da li bi preziveo, da si u nekoj zapadnoj zemlji, verovatno bi vec bio u zatvoru. A u zemlji Srbiji i dalje dajes izjave za javnost. Ovo je strasno, mi kao narod ne treba da poszojimo! Koga smo birali jos smo i super, ne zasluzujemo mi ni ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA