Marko (24) bio dostupan oko ponoći, majka mu tad poslala poruku. Ujutro je stigao uznemirujući poziv

 
 ≫ 
  • 17

U Negotinu kod roditelja proveo gotovo dva meseca, u Beograd se vratio pretprošlog ponedeljka. U stanu na Vidikovcu živeo sa starijim bratom

Marko Lazić (24) iz Negotina, koji živi i studira u Beogradu, bio je nedostupan u ponedeljak uveče, kada je majka pokušala da ga kontaktira. Ipak, u ranim jutarnjim časovima narednog dana, u utorak oko 00.35 stigla joj je poruka da je Marko dostupan. Tada mu se obratila porukom, a već u prepodnevnim časovima, oko 10, 11 dobila je uznemirujuć poziv starijeg sina.

Njegova majka Violeta Lazić za Telegraf.rs otkrila je šta se dešavalo u poslednjim časovima u kojima je imala kontakt sa mlađim sinom. Poslednji put čuli su se u nedelju, u ponedeljak mu je poslala novac i želela da ga obavesti o tome.

- Poslala sam mu 4.000 danara oko pola sedam. Želela sam da ga obavestim i bio je nedostupan, da bi u ponedeljak na utorak noću oko 00.35 meni stigla poruka da je dostupan. Ja sam mu samo onako poslala: 'Sinko, zašto se ne javljaš?' Nisam htela da ga zovem, bilo je kasno. Međutim, sutra oko 10, 11 zove me stariji sin - navodi prenoseći razgovori koji je usledio.

- Molim te, mama, Marka nema.

- Kako ga nema?

- Nije sinoć ni dolazio - čula je sa druge strane slušalice.

Kazala je da se stariji sin uplašio i da je želeo da obije sobu. Utom su se rodotelji otisnuli put Beograda.

Mi smo u utorak stigli, obili sobu. Otišli smo prvo do PS Rakovica, međutim, oni su nam rekli da moramo da idemo u Gradsku upravu za Grad Beograd, poznatiju kao "29. novembar". Juče smo bili tamo, prijavljen je nestanak već oko 10, 11 ujutro, raspisana je potraga za njim - objašnjava majka koliko se neugodnih događaja nanizalo za kratko vreme.

Kada su ušli u sobu, koju je mlađi Marko zaključavao, otkrili su da je sa sobom poneo pasoš, zdravstvenu knjižicu, laptop. Primetili su da nema ni istekija, ortopedskog pomagala koje je koristio zbog bolova u kičmi od dugotrajnog sedenja nad računarom. Nije bilo ni njegovog ranca, falilo je i nešto garderobe.

- Najviše bismo voleli da je bilo gde, samo da ne bude najgore - rekla nam je gotovo bez glasa: - Očekujem da dođe u sobu koju je zaključao da nešto uzme, ali predugo je prošlo. To mi je led oko srca.

Želeo da se odseli

Kaže i da su pomišljali kako je Marko pokušao da se odseli.

- On je i ranije, negde od jesenas tražio da se seli. Čak sam mu ja pomagala i prihvatila to da iznajmi stan da bi bio sam - ponavlja ne zaboravljajući na brigu ni na tren.

Kaže i da je duže vreme proveo u Negotinu kod roditelja, te da se pretprošlog ponedeljka vratio u Beograd.

- On je bio mesec i po, dva dana u Negotinu, došao je u Beograd pretprošlog ponedeljka naveče. Samo je nedelju dana bio tu, da bi se to u ovoj nedelji ovo desilo.

Kaže da je prepoznatljiv na fotografiji koja je prikazana u javnosti, te da su mu brada i brkovi bivali i nešto duži i nešto kraći.

Brkove i bradu pusti nekad više, nekad manje, ali vidi se lik. On je često to menjao, bio mu je bitan izgled. Hranio se zdravo - opisuje majka apelujući na ljude da pomognu u potrazi.

Radio preko zadruge

Prethodno se pojavila informacija o tome da je Marko izlazio ujutro iz stana i vraćao se uveče, zbog čega je brat posumnjao da je ponovo angažovan preko zadruge.

Ipak, majka je zvala dostupne brojeve i niko joj dosada to nije potvrdio.

On ima člansku karticu i ovde je na Rakovici bio angažovan, puno ih ima, prosto sam u nemogućnosti da saznam sve i proverim - rekla nam je.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(B. P.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    5. mart 2020 | 11:45

    Roditelji mu od usta odvajaju i šalju mu a on ode i ne javi se više...lepo im se zahvalio

  • damir

    5. mart 2020 | 13:23

    Rodjeni brat s kojim zivi ne zna dal je zaposlen i gde radi, zakljucava sobu od brata a zive zajedno u stanu.

  • Bisenija

    5. mart 2020 | 11:30

    Neodgovorna deca. Loš kontakt sa roditeljima. Ne mogu da shvatim da deca i roditelji ne komuniciraju na pravi nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA