"Ubij, zakolji, da pe*er ne postoji", orilo se iz grla dece na protestu protiv gej parade u Leskovcu

 
 ≫ 
  • 65

Srednjoškolci, i to uglavnom oni mlađi, nasrtali su na novinare, predstavnice sedme sile nazivali kur*ama, a čak su hteli da uđu u sukob sa policijom, koju su gađali jajima

protest srednjoškolaca, Leskovac Printskrin: Youtube/juGmedia

Oko dve stotine učenika, uglavnom nižih razreda srednjih škola, protestovalo je danas u centru Leskovca zbog navodne najave da će se u ovom gradu održati gej parada. Srenjoškolci su nasrtali na novinare, novinarke nazivali ku*vama, a novinara juGmedie Dragana Marinkovića gurnuli, šutnuli, povredili i oborili na beton, na šta je policija odmah reagovala i privela dva momaka s kapuljačama, piše Jugmedia.rs.

Prilikom hapšenja, grupa protestanate je pokušala da nasrne i na malobrojnu policiju, čija su vozila prethodno gađana jajima, ali su sprečeni u startu. Neki od njih, kako se vidi na snimcima, nose kapuljače i marame preko lica.

Na pitanje juGmedie zašto protestuju, jedan od mladića, više dečak, rekao je da u Leskovcu „nema mesta za pede*e“ i odgurnuo novinarku, dok je drugi pretio da će joj polupati mobilni telefon.

Video sam da neko hoće da tuče gejeve

Dečak star 15 godina, učenik prvog razreda srednje škole imao je drugačije motive za protest.

- Ovde sam došao zato što sam na društvenim mrežema video najavu da će neko da tuče gejeve - kazao je.

Radoznalost

Na dodatno pitanje da li je došao da podrži pripadnike gej populacije ili protestuje protiv njih, on je rekao da nije ni za jedno ni za drugo, već da je tu iz radoznalosti.

Protest je počeo oko 13 sati od spomenika Tomi Zdravkoviću na Bulevaru oslobođenja, pa se nastavio sve do Leskovačkog kulturnog centra, gde su se najviše zadržali i gde su se najviše dešavali incidenti.

Sve vreme skandirali su: „Ubij, ubij pede*a“, „Pe*er gradom neće šetati“, i „Ubi, zakolji da pe*er ne postoji“. Sa druge strane ulice Bulevara oslobođenja stajalo je više od 100 posmatrača, među njima i predstavnici NVO sektora, koji nisu hteli da daju izjave novinarima.

I inače je sve počelo sinoć na društvenim mrežama Instagramu i Fejsbuku kada je pod naslovom: „Dočekajmo brata–stop pederima“ za danas najavljeno održavanje gej parade, uz šta je išao poziv mladima da to spreče. Informacija se jutros munjevitom brzinom proširila po srednjim školama, ali naseli su samo najmlađi. Pojedini dečaci, utisak je novinarke kao i nekih policijaca na terenu, bili su pijani.

Policiji nije prijavljen skup

U policiji su rekli da zvaničnih prijavljivanja skupova nije bilo.

- Niko skupove za danas nije najavljivao. Ono što mi znamo je da su se određene grupe organizovale na društvenim mrežama zbog čega je i poslata patrola. To je zasad što možemo reći - kažu u policiji.

Okupljeni su negirali bilo kakav način organizacije, a kako su u razgovoru sa novinarima rekli, spontano su došli, pišu Južne vesti.

- Tužno je videti ovoliko mladih na jednom mestu tim povodom. Ko njih uči mržnji i ko ih je ovde poslao je pravo pitanje - rekla je jedna Leskovčanka za Južne vesti.

Nakon paradiranja, koškanja i grubih reči, policija je rasterala okupljene srednjoškolce.

Pogledajte video Jugmedie:

Video: Napad na Prajd info centar u Beogradu

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raduje

    2. mart 2020 | 15:24

    Da deca shvataju kuda pokušavaju svet da odvedu i da tome pruže barem neki otpor...deco, kako postavite stvari takav će te život imati!

  • Kizara

    2. mart 2020 | 15:47

    Pa i deca shvataju da im se nesto na silu namece,na silu se mora odgovoriti jos jacom silom jer necemo postojati (bukvalno)!!!

  • Kefalo

    2. mart 2020 | 17:29

    I posle mi hocemo u evropsku uniju. Ljudi ovo je sramota, da su nam deca ovako vaspitana. Ako je neko drugaciji od tebe, ne mora da znaci da ta osoba ne treba da ima ljudska prava, niti da ti mozes kontrolisati sta ta osoba radi. Kao ni sto oni nemogu da kontrolisu tebe. Nisam gey, ali potpuna podrska za LGBT ljude koji zive u ovoj sramoti. Vi, koji imate zastarela razmisljanja mora da se probudite jednog dana I shvatite da sto radite nije uredu. Mrznja nije odgovor na probleme koje imas u zivotu. Ako je neko gey ne znaci da je da osoba bolja niti gora od vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA