Psihički oboleli Zrenjaninac maltretirao majku, ona zvala policiju: "Uđite, pi***, biće rešetanja"

 
 ≫ 
  • 0

Iz Tužilaštva naveli da je reč o psihotičnom muškarcu (39)

B. D. (39) iz Zrenjanina izneo je televizor u dvorište, uključio ga i počeo da ispušta neartikulisane krike. Majci je vikao da je ustaša, govorio da je svi prisluškuju. Potom je porazbijao prozore na svojoj sobi u strahu da je "cela porodica po nalogu ozvučena i da ga prate".

Nakon ovih nemilih dešavanja, majka B. D. pozvala je policiju tog 27. decembra prošle godine i prijavila sina za remećenje javnog reda i mira. Službenici MUP-a su stigli do kuće, ali se situacija nije umnogome promenila. Kako prenosi Zrenjaninski.com, muškarac je pretio da će i napasti.

- Ajde, pi***, uđite, biće rešetanja - rekao im je kada je ušao u sobu iz koje su mu tražili da izađe.

Otvorili su potom vrata garsonjere, naredili mu da pođe sa njima, a on je odbio da ustane sa fotelje, mahao rukama i vređao ih.

Okrivljeni se sada nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Zrenjaninu, a osnovni javni tužilac podneo je predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Kako navode iz Tužilaštva, muškarac je krivična dela počinio usled duševne bolesti, odnosno psihoze, i štetne upotrebe psihoaktivnih supstanci, što nije prvi sličan slučaj o kojem je Srbija čitala.

Psihički oboleli prepušteni porodicama sve dok ne naprave neko zlodelo

Naime, 10. januara stupce hronike ispunila je vest o samoubistvu u Kragujevcu. Muškarac, o kojem se nezvanično saznalo da je psihijatrijski bolesnik, izvršio je samoubistvo naočigled prolaznika u Glavnoj ulici, među kojima i dva policajca.

Tri meseca ranije mladić (28) iz Bogatića je u psihičkom rastrojstvu golim rukama usmrtio majku Desanku (64) i pretukao baku Vericu (87) koja je od dobijenih batina preminula deset dana kasnije. Vikao je "Ja sam Isus, moram da pustim krv".

Javnost je najviše potresao slučaj otmice maloletne M. K. Nju je oteo višestruki silovatelj i pedofil Ninoslav Jovanović, koji je prebačen 23. januara kasno uveče u specijalnu bolnicu u Beogradu, gde će biti izvršena stručna procena njegove uračunljivosti u trenutku otmice i uopšte njegovo psihičko stanje.

(Telegraf.rs/ Zrenjaninski.com)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA