≫
Leskovčani izašli na teglu: Južnjaci kriju tajni recept za savršen ajvar
≫
Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?
FANTOM
E najbitnije je dali Leskovčani prave najbolji ajvar. Možeš papriku zvati kurtovska ili murtovska ja je zovem pod slonovo uvo. Ajvar koji pravim je savršenstvo za mene i porodicu i u slast ga pojedemo uz mesnatu slaninu i nikada ne dočeka mart. A tek slagana roga sa belim lukom u sopstvenom želeo san snova. Zato Leskovčani niti vam je burek najbolji ,niti roštilj ( naročito ćevapi i roštiljska) a ni ajvar se ne može nazvati vašim brendom kad ga Slovenci brendiraše a paprike nemaju. A i pasulj prisvojiste od Makedonaca. Ej bre pa vi ste plagijati!!!
Podelite komentar
Činjenice
@FANTOM
... Možeš ti da praviš i jedeš šta hoćeš ali niški burek, leskovačka paprika i roštilj su brendovi, kao što je pasulj 'tetovac' makedonski brend koji Srbija nikad nije svojatala.
Podelite komentar
Filip
@FANTOM
Slovenci su pokusali da brendiraju ajvar, ali su ih na srecu Leskovcani na kraju sredili. I da, kurtovku ne mozes da zoves slonovo uvo jer to nisu ista vrsta paprika. A burek je najbolju u Nisu.
Podelite komentar
Pop
Mleko od krava sa planine Hajdinog dede... Daj molim te, tajni recept... Pa nije nuklearna fizika.. Ko da se ajvar nigde drugde ne pravi... Svako ima svoju tajnu.. Glupost
Podelite komentar
Mara
Kakav crni tajni recept i gluposti.Sve zavisi od paprike, a najbolja je "kurtovka", pečena na šporetu na drva, lagano i ravnomerno.Ostalo je stvar ukusa pojedinca.
Podelite komentar
Južna pruga
@Mara
Tako i nikako drugačije. PRAVA KURTOVKA a ne uši od slona, magarca,jarca... To je cela tajna.
Podelite komentar