≫ 

Leskovčani izašli na teglu: Južnjaci kriju tajni recept za savršen ajvar

 ≫ 

Juče je u Gradu Leskovcu - prestonici ajvara, održano jedno od najznačajnijih kvalifikacionih takmičenja u šestoj sezoni karavana Izađi mi na teglu

Komentari

  • FANTOM

    6. oktobar 2019 | 21:40

    E najbitnije je dali Leskovčani prave najbolji ajvar. Možeš papriku zvati kurtovska ili murtovska ja je zovem pod slonovo uvo. Ajvar koji pravim je savršenstvo za mene i porodicu i u slast ga pojedemo uz mesnatu slaninu i nikada ne dočeka mart. A tek slagana roga sa belim lukom u sopstvenom želeo san snova. Zato Leskovčani niti vam je burek najbolji ,niti roštilj ( naročito ćevapi i roštiljska) a ni ajvar se ne može nazvati vašim brendom kad ga Slovenci brendiraše a paprike nemaju. A i pasulj prisvojiste od Makedonaca. Ej bre pa vi ste plagijati!!!

    • 6. oktobar 2019 | 22:51

      Činjenice

      @FANTOM

      ... Možeš ti da praviš i jedeš šta hoćeš ali niški burek, leskovačka paprika i roštilj su brendovi, kao što je pasulj 'tetovac' makedonski brend koji Srbija nikad nije svojatala.

    • 7. oktobar 2019 | 18:53

      Filip

      @FANTOM

      Slovenci su pokusali da brendiraju ajvar, ali su ih na srecu Leskovcani na kraju sredili. I da, kurtovku ne mozes da zoves slonovo uvo jer to nisu ista vrsta paprika. A burek je najbolju u Nisu.

  • Pop

    6. oktobar 2019 | 21:20

    Mleko od krava sa planine Hajdinog dede... Daj molim te, tajni recept... Pa nije nuklearna fizika.. Ko da se ajvar nigde drugde ne pravi... Svako ima svoju tajnu.. Glupost

  • Mara

    6. oktobar 2019 | 20:21

    Kakav crni tajni recept i gluposti.Sve zavisi od paprike, a najbolja je "kurtovka", pečena na šporetu na drva, lagano i ravnomerno.Ostalo je stvar ukusa pojedinca.

    • 6. oktobar 2019 | 21:36

      Južna pruga

      @Mara

      Tako i nikako drugačije. PRAVA KURTOVKA a ne uši od slona, magarca,jarca... To je cela tajna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA