Incident u Sečnju: Otac učenice prvog razreda pretio šamarima učiteljici jer mu je ćerka plakala

 
  • 11

Ušao je na treći čas, gurnuo katedru, vikao, pretio šamarima učiteljici i tražio od nje da stoji mirno

Otac jedne učenice prvog razreda Osnovne škole "Braća Stefanović" u selu Neuzina, opština Sečanj, nasilno je prekinuo školski čas, pretio učiteljici i vikao na nju jer se njegova ćerka rasplakala, saznaje "Blic".

Prema rečima direktorke ove škole Danice Došlo, incident se dogodio 11. septembra kada jedan otac sa učiteljicom želeo da "raspravi" zašto njegovo dete plače.

Čitav slučaj prijavljen je Policijskoj upravi u Zrenjaninu i Minsitarstvu prosvete koji su za "Blic" potvrdili informaciju da je do incidenta došlo i da je protiv oca učenice podneta krivična prijava.

- Devojčica nije uspela da složi svoju opremu na vreme nakon časa fizičkog i zbog toga je tokom odmora počela da plače, što je videla njena starija polusestra, učenica osmog razreda koja je došla da obiđe mlađu sestru i potom pozvala oca. Roditelj se nije prethodno raspitao šta je razlog uznemirenosti njegovog deteta već je ušao na treći čas, gurnuo katedru, vikao, pretio šamarima učiteljici i tražio od nje da stoji mirno jer će on "skinuti glavu svakom zbog koga njegovo dete plače" - kaže za "Blic" direktorka Došlo, dodajući da učiteljica nije mogla da umiri razbesnelog roditelja.

- Otac nije želeo da napusti učionicu i da o svemu nastavi razgovor kod školskog psihologa, već je nastavio da viče što je preplašilo ostalu decu, te se većina njih rasplakala zbog čega su nam se čitavog poslepodneva javljali roditelji sa pitanjem šta se desilo - isitče direktorka.

Slučaj prijavljen nadležnim službama

Kako navodi direkorka Došlo, čitav slučaj je prijavljen policiji, centru za socijalni rad i nadležnim službama Ministarstva prosvete.

- Čuli smo da je roditelj priveden, da je podnesena krivična prijava, ali i da mu je određena zabrana prilaska školi i učiteljici, ali do škole nije došla zvanična odluka iz policije, međutim, nadamo se da će za za ovakvo ponašanje biti sankcionisan - isitče direktorka.

Kako su za "Blic" potvrdili u Ministarstvu prosvete, škola je nadležne službe obavestila o incidentnu.

- Škola je obavestila nadležnu ŠU Zrenjanin da je roditelj jednog učenika u OŠ "Braća Stefanović" nasrnuo na učiteljicu. Škole su u obavezi da nadležnoj školskoj upravi prijave samo treći nivo vršnjačkog nasilja.

Međutim, škola je ministarstvo obavestila i o ovoj incidentnoj situaciji. Škola je podnela prijavu protiv roditelja po osnovu povrede člana 84. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i obavestila nadležni Centar za socijalni rad budući da je u pitanju roditelj učenika - kažu u Ministarstvu.

(Telegraf.rs/Blic)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    28. septembar 2019 | 15:12

    Kako moze "pedagoskom radniku" dete da se rasplace zbog (ne)slaganja opreme? Sto nije prisla i pokazala? Danasnje uciteljice su takodje propast kao i roditelji. Taj otac je emotivno reagovao, trebao je sacekati jos par slicnih "pedagoskih" momenata uciteljicinih, sigurno ih ima, tuziti skolu, a ne upadati na cas.. Uciteljice na casu gledaju fejsbuk, uzlaze piti kafu za vreme casa, a djake ostave bez nadzora odraslog, ne postuju raspored, odmore, nikakvog reda nema, materijal koji dobiju od donatora dele samovoljno i krisom, trude se samo oko dece roditelja koji im hrane sujetu itd. Pobogu pa prvi skolski dan su strajkovali!? Otpustiti tu VISEDECENIJSKU strajkacku gomilu i dovesti nove ljude kojima je plata od 40-50 hiljada za par sati dnevno i 3 meseca godisnje manje od ostalih struka dovoljna... Ako niste znali njima u ugovoru pise da moraju biti na poslu 8 sati dnevno i imaju normalan godisnji. Puna norma cas ili delimicna je nesto drugo. Kada ste u zivotu videli uciteljicu koja postuje to radno vreme?!

  • Sale1971

    28. septembar 2019 | 19:33

    Ne bih se složio sa postupkom roditelja, ali mi se čini da i škola nešto taji, dete se rasplakao, a sestra javila ocu, ne bih rekao da je u pitanju slaganje garderobe. Možda je roditelj malo slabijeg imovnog stanja, pa učiteljica s te strane malo drugačije gleda dete, ne bi baš bio usamljen slučaj. U svakom slučaju psihičko i fizičko zdravlje deteta je svakako preče od škole, ni ja ne bih dozvolio da mi bilo ko maltretira dete!

  • DARKO 100%

    27. septembar 2019 | 23:28

    Nedavno sam pisao o tome i sve do sada sto sam pisao to vrijeme potvrdi,ali ono sto se grbo rodi e to vrijeme ne ispravi,pisao obrazovnom sistemu,izlozenosti javnom lincu,mesanja roditelja i familije u njihov rad itd..... krenulo je sve naopako u ovom drustvu,neko mora ovo drustvo postaviti na cvrste noge i procistiti kolektivno svest ,katarza prociscenje da bi bilo bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA