Kolaps na granicama: Kolone na Gradini i Horgošu, gužva zatvara tunel (FOTO)

 
  • 7

Ukupno da biste ušli u Bugarsku čekaćete i do četiri sata

Na svim graničnim prelazima i putevima u Srbiji pojačana je gužva zbog kraja vikenda i smene turista. Na pojedinim graničnim prelazima stvorile su se kolone vozila, a najduže se čeka na Gradini, na izlazu iz zemlje ka Bugarskoj, gde na izlazu možete čekati i dva sata.

Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije putnička vozila na Batrovcima na ulazu čekaju 60 minuta, na Gostunu na izlazu 20 minuta, Preševu na izlazu 30 minuta, a na Gradini na izlazu 120 minuta.

Gradina Printskrin: kamere.amss.org.rs

GRADINA

Najveća gužva je trenutno na Gradini na izlazu iz zemlje ka Bugarskoj gde se zbog veilkog broja vozila za saobraćaj povremeno zatvaraju tunel Progon i Pržojna padina.

Prema poslednjim podacima uprave granične policije na prelazak graničnog prelaza Gradina se čeka oko dva sata na srpskoj strani, a sudeći po stanju na graničnpm prelazu i na bugarskom terminalu se čeka još toliko. 

Kako su saopštili JP Putevi Srbije, javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji stanja na ovom putnom pravcu.

HORGOŠ

Nešto bolja situacija je na prelazu ka Mađarskoj, odnosno Horgošu. Međutim ono što je vidljivo na snimcima sa kamera na naplatnim rampama, na ovom graničnom prelazu fomrirala se kolona autobusa.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnoj stanici Stara Pazova - zadržavanje je 60 minuta, a na naplatnoj stanici Niš - zadržavanje je 15 minuta.

Horhoš Horgoš; Printskrin: kamere.amss.org.rs

PREŠEVO

Povratak velikog broja turista iz Grčke i odlazak novih stvorio je gužve i na graničnom prelazu Preševo gde se je čekanje na srpskoj strani na izlazu iz zemlje oko trideset minuta.

na makedonsko-grčkoj granici, odnosno na graničnom prelazu Đevđelija nema većih zadržavanja za razliku od prethodnih nedelja kada su putnici ovde čekali i po šest sati.

Preševo Printskrin: kamere.amss.org.rs

BATROVCI

Trenutno je najsjajnija situacija na graničnom prelazu Batrovci u oba smera gde nema kolone vozila koja čeka na prolazak.

Batrovci Printskrin: kamere.amss.org.rs

Uslovi putovanja su pravi letnji, a prema upozorenju RHMZ temperature će i danas u najtoplijem delu dana u pojedinim krajevima prelaziti 35 podeljak.

Zato se treba češće odmarati od vožnje.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    28. jul 2019 | 15:41

    Tuga narod se muci

  • Horus

    28. jul 2019 | 18:01

    Apsurd je na naplatnim rampama na kojim vozaci koji nemaju elektronsko placanje putarine formiraju kolonu u traci za ENP, sto potpuno obesmisljava ENP jer niko na tim mestima ne reguluse saobracaj niti sankcionise takve bahate vozace.

  • Natasa

    28. jul 2019 | 15:17

    Na Kelebiji nema guzve ni u jednom smeru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA