Spremite se, nije gotovo: Stižu još dva talasa nepogoda, evo ko treba da strepi najviše (FOTO)

 
  • 65

Novi talas padavina očekuje se tokom noći

Veći deo Srbije pogodilo je snažno nevreme koje je donelo obilne padavine i grmljavinu. Ulice Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji su pod vodom. RHMZ najavljuje nove padavine tokom noće, ali i narednih dana.

Nevreme je prvo zahvatilo Vojvodinu, a potom se proširilo na centralni i zapadni deo Srbije.

Večeras i u toku noći će i u ostalim predelima da bude nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će biti intenzivniji u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje, kao i na teritoriji grada Beograda.

Selo Gornja Gorevnica 11 km od Cacka. Padao je grad 10 minuta velicine kokosijeg jajeta. Grad u selu Goranja Gorevnica kod Čačka; Foto: Čitalac Telegrafa

Očekuju se vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar.

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinama, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka.

Na bujičnim vodotocima slivova Jadra, Ljubovije, Skrapeža, Kolubare sa pritokama, Jasenice i Kubršnice, kao i na bujičnim vodotocima na širem području Beograda tokom 23. i 24. juna moguća su lokalna izlivanja.

U pojedinim delovima Beograda palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Novi Beograd - poplava Potopljeni automobili na parking na Novom Beogradu Foto: Telegraf

Od 1. do 23. juna palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Padavine su, kako je rečeno Tanjugu, bile neujednačene, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

Kako javljaju meteorolozi, u Borči je palo 89 litar kiše, dok je na drugom mestu Zemun sa 53 litra. Nešto manje padavina bilo je na Makišu, 47 litara, dok je Slancima izmereno 41.

Mestimično je padao grad, ali veoma slabog intenziteta i nije počinio nikakvu materijalnu štetu, navode u RHMZ.

VIDEO: Ludnica na Novom Beogradu, bulevari pretvoreni u reke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. jun 2019 | 20:17

    TREBA POD HITNO UNISTITI INSTALACIJE HAARP KOD BEOGRADA JER OVO SE NEPAMTI-NATO NAS SATIRE I SRBIJA JE POD VODOM A GRAD SVE LOMI!!! HOCE DA NAM IZAZOVU GLAD I NATURE GMO DJUBRE ZA ISHRANU!!!!!! TRAZITE RUSKU I KINESKU VOJNU POMOC JER OVO NAROD NECE IZDRZATI!!!

  • Ccc

    23. jun 2019 | 20:07

    Dokle bre više???

  • Rastko

    24. jun 2019 | 07:25

    Cim prestane ovaj ocekuje nas nastavak potopa izmedju nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA