Pretučeni studenti Marko i Mihajlo: Dvojica maskiranih napadača tukla ih metalnim šipkama i bokserima (FOTO)

 
 ≫ 
  • 2

Marko Đelević i Mihajlo Nikolić su aktivisti Združene akcije Za krov nad glavom i učestvovali su u odbrani porodice Ninić od iseljenja iz jedinog krova nad glavom

Aktivisti Združene akcije Krov nad glavom Marko Đelević i Mihajlo Nikolić, studenti, napadnuti su juče ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, objavila je ova organizacija na Fejsbuku.

Dvojica maskiranih napadača, tvrde iz ove organizacije, koji su lepili plakate "Srpske desnice", napala su ih metalnim šipkama i bokserima.

Kako se navodi, Marko Đelević i Mihajlo Nikolić učestvovali su u odbrani porodice Ninić od iseljenja iz jedinog krova nad glavom.

- Ovaj napad je dobar primer šta nam donosi povećanje represije i rešenost države da kriminalizuje solidarne građane donošenjem novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Krvave glave naših aktivista najbolji su dokaz neophodnosti borbe protiv onih koji profit i moć stavljaju ispred života svih nas - navode iz Krova nad glavom.

Ovakvi napadi na naše članove i našu organizaciju, kao i bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti neće nas sprečiti da se borimo za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom, zaključili su na kraju objave na Fejsbuku.

VIDEO: Pretučen otac devojčice sa Daunovim sindromom zbog parking mesta

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bogar

    8. jun 2019 | 13:02

    momcima brz oporavak i dobro zdravlje a maskiranoj stoci i bandi... uskoro cete biti iza resetaka i videcemo ko su narucioci.... verovatno izvrsitelji posto je to ista banda

  • Istina

    8. jun 2019 | 11:59

    Sad treba jos vise podrzati ovu organizaciju i ove ljude! Nasilje ne sme da nadvlada hrabrost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA