Morbidne slike poplavljenog sela kod Kraljeva: Nadgrobni spomenici vire iz vode, vide se samo imena i slike pokojnika (FOTO)

 
 ≫ 
  • 2

Tužna scena na magistrali Kraljevo-Preljina

Groblje u selu Adrani kod Kraljeva potpuno je poplavljeno. Stravičnu sliku nadgrobnih spomenika koji vire iz vode, danas su zabeležili mnogi koji su tu prošli.

Adrani, Kraljevo, groblje Jeziv prizor, Foto: Telegraf.rs
Adrani, Kraljevo, groblje Spomenici vire iz vode, Foto: Telegraf.rs

Putevi su suvi, ali groblje koje se nalazi pokraj samog puta poplavljeno je toliko da se vide samo vrhovi nadgrobnih ploča.

Adrani, Kraljevo, groblje Foto: Telegraf.rs

NE RADE DVA VRTIĆA I DVE ŠKOLE 

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izjavio je danas da su na teritoriji tog grada poplavljena 434 objekta, oštećeno ili potpuno uništeno 16 mostova, kao i da je prekinut saobraćaj na 20 putnih pravaca.

Takođe, Terzić je rekao da su obilne padavine oštetile krov na dva vrtića i dve osnovne škole u kojima je obustavljena nastava.

- Najkritičnije stanje trenutno je u Sirči, odnosno između Sirče i Sirčanske banje gde je sinoć 80 domaćinstava bilo odsečeno od sveta jer je voda odnela most -  rekao je Terzić na konferenciji za novinare i dodao da je u saradnji sa Vojskom Srbije napravljen pontonski most i da se radi se na pripremi za njegovo postavljanje.

Kraljevo, poplave, poplava Foto: Tanjug/Saša Petrović

Terzić je naglasio da su sve ekipe Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za civilnu zaštitu Grada Kraljeva i svih komunalnih preduzeća na terenu i da ispumpavaju vodu iz domaćinstava.

- Grad je obezbedio pet dodatnih pumpi. Takođe, dobili smo pomoć u mašinama iz Ćuprije, očekujemo pomoć i iz Kragujevca kako bi smo u što kraćem roku osposobili saobraćajnice - naveo je Terzić i zamolio građane za strpljenje jer su padavine izazvale probleme na području celog grada.

Kako je rekao, do jutros je evakuisan 121 građanin sa teritorije grada Kraljeva, najviše meštana Adrana gde su kaže, poplavljeni i groblje i Industrijska zona.

- Problem je što je ponovo počela da pada kiša, ali se nadamo da neće biti istog intenziteta kao u noći između nedelje i ponedeljka. Juče smo obišli Musinu Reku, nivo vode danas opada u tom naselju, a u opadanju su i drugi vodotoci na terotoriji Kraljeva - rekao je Terzić.

VIDEO: Jeziv snimak poplavljenog Kraljeva, voda prodire u kuće

(Telegraf.rs)

Video: Poseta studenata Šangajskog univerziteta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    4. jun 2019 | 18:11

    Brze jace bolje,trpanje para u dzep umesto u infrastrukturu za odbranu od poplava.Glasali ste,gledajte

  • Ivan

    4. jun 2019 | 23:51

    Aktivirajte vojku i policiju da pomognu narodu... Treba obratiti paznju i na opstinu Trstenik, puno je ugrozena, ako nekome znaci ova informacija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA